• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vasić: Inckovi rokovi neprihvatljivi!

Izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić rekao je da je neozbiljno i potcjenjivački da visoki predstavnik u BiH Valentin Incko postavlja rokove

 Vasić: Inckovi rokovi neprihvatljivi! Izvor: MONDO

On je istakao da institucije neće prihvatati nikakve rokove kao osnov razgovora.
"Godinama unazad smo ukazivali na probleme sudstva i tužilaštva na nivou BiH. Oni koji se nisu osvrtali na takva ukazivanja, ne mogu da postavljaju rokove Narodnoj skupštini'', istakao je Vasić, povodom Inckove izjave da je vlastima Republike Srpske dat rok od sedam dana da ponište odluku o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH.     

On je napomenuo da Incko treba da zna da se u političkim procesima ne mogu prihvatiti ovakve ucjene i da je njihovo vrijeme u odnosima na ovim prostorima završen, kao što je jasno da rješenje problema u BiH nije na Ist riveru i upoznavanju vašingtonskih faktora o stanju u BiH.

"Glavni generator problema koji su BiH doveli skoro do bezizlaza jeste u sistematskoj neustavnosti i nelegalnosti koja se produkuje iz OHR-a'', naglasio je Vasić.

 On je istakao da glavni trenutni problem BiH nije ustavan, legalan i prirodni referendum nego oktroisanje nelegalne i nelegitimne vlasti u Federaciji i sinhronizovano djelovanje OHR-a i sarajevskog unitarnog političkog kruga, prenosi portal ''snsd.info''.  Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio je da je vlastima Republike Srpske dat rok od sedam dana da ponište odluku o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH. ''Ako je ne povuku, mi ćemo to učiniti umjesto njih'', najavio je Incko. On je dodao da putuje u Sjedinjene Američke Države da bi početkom iduće sedmice u Njujorku obavijestio zvaničnike Ujedinjenih nacija, a potom i američke zvaničnike o stanju u BiH.

Predsjednik Republike Milorad Dodik rekao je da Srpska nema namjeru da odustane od referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH. On je rekao da je cilj Inckove posjete SAD, gdje će razgovarati i sa predstavnicima UN i američkim zvaničnicima, da pribavi novu podršku "nezakonitim odlukama koje je ranije donio u Federaciji BiH".

Narodna skupština RS usvojila je 13. aprila odluku o raspisivanju referenduma u Srpskoj na kojem bi građani trebalo da se izjasne da li podržavaju nametnute zakone visokog predstavnika u BiH, posebno o Sudu i Tužilaštvu BiH. Referendum bi trebalo da bude održan u prvoj polovini juna. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE