• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Malović: Ne očekujemo izručenje Ćopića Beogradu

Srpski ministar pravda Snežana Malović rekla je da se u ovom momentu ne može očekivati izručenje Srbiji nedavno uhapšenog u Banjaluci Zorana Ćopića, saradnika narko-bosa Darka Šarića.

 Malović: Ne očekujemo izručenje Ćopića Beogradu Izvor: MONDO

"S obzirom na to da je Ćopić državljanin i RS, u ovom momentu ne može se očekivati njegovo izručenje", rekla je Malovićeva, navodeći da će pokretanje krivičnog postupka u Republici Srpskoj biti prilika da se ostvari saradnja pravosudnih organa, imajući u vidu i odredbe Sporazuma o saradnji dva ministarstva.

Ona je napomenula da je u Srbiji pokrenuto više krivičnih postupaka protiv Zorana Ćopića zbog pranja novca narkoklana Darka Šarića i privrednog kriminala u vezi sa privatizacijom "Mitrosrema”.

"Njegovo hapšenje u Banjaluci nije iznenađenje, jer neko ko se bavi organizovanim kriminalom u Srbiji očigledno nije prestao time da se bavi u drugim zemljama", dodala je Malovićeva za "Večernje novosti".

Govoreći o zahtjevu Crne Gore za izručenjem Veselina Vukotića, uhapšenog u Novom Sadu, ona je rekla da za to nisu ispunjeni uslovi, ali da postoji mogućnost da Podgorica uputi posmatrača koji će pratiti ponovljeno suđenje Vukotiću.

Ona je napomenula da je Viši sud u Novom Sadu odobrio ponavljanje postupka Vukotiću za krivično djelo ubistva, jer je osuđen u odsustvu na 20 godina, što je i bio uslov za njegovo izručenje iz Belgije i zbog toga Srbija nema pravo da ga ustupi trećoj zemlji.

"Ovaj predmet je crnogorsko pravosuđe dostavilo radi ponavljanja postupka, a s obzirom na njihovu zainteresovanost, razgovarala sam sa svojim kolegom o mogućnosti da Crna Gora uputi posmatrača koji će pratiti tok suđenja. Takvu incijativu ćemo svakako prihvatiti", dodala je ona.

Malovićeva je rekla da je u planu izgradnja četiri nova zatvora u Srbiji i to u Padinskoj skeli, Pančevu, Kragujevcu i Medveđi te dodala da je gradnja novih zatvora neophodna, jer se broj osuđenika od 2003. godine svake godine povećavao za 1.000, što znači u posljednjih pet godina za čak 60 odsto, pa ih danas ima 11 500.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE