• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Otvaranje nove zgrade Ustavnog suda je pobjeda Srpske

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Republiku Srpsku čeka kritička analiza svega što se dešavalo u proteklih 27 godina od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i u tome će biti važna uloga Ustavnog suda Republike Srpske.

 Dodik na otvaranju zgrade Ustavnog suda Izvor: Srna

"Ustavni poredak je devastiran i nije u skladu sa tim međunarodnim ugovorom. Ne smijemo ostati nijemi na pravno nasilje međunarodnog faktora", rekao je Dodik u obraćanju prisutnima na otvaranju nove zgrade Ustavnog suda Republike Srpske u Banjaluci.

On je ocijenio da će vrijeme koje dolazi, biti vrijeme afirmacije prava.

"Vrijeme iza nas je potpuna afirmacija neprava. Kao predsjednik Republike, uvažavajući vašu nezavisnost u pogledu rada i stručnosti, biću u poziciji da vas zamolim za osvrte na mnoga pitanja koja su se dešavala u prošlosti, kako bismo imali što veći stepen spoznaje o svemu tome", rekao je Dodik, obraćajući se sudijama.

Izvor: Ana Bencun

On je istakao da je otvaranje nove zgrade Ustavnog suda pobjeda Srpske, koja je pokazala sposobnost da napravi reprezentativni objekat kakav je zaslužila ova pravosudna institucija.

"To je najviša nezavisna pravna institucija, koja štiti ustav, ustavni poredak i u nju moramo da imamo veliko povjerenje. Prema Republici odnosimo kao prema činjenici trajnog karaktera koja treba da ima i vidljive, reprezentativne i prepoznatljive objekte najvažnijih institucija", rekao je Dodik.

On je izrazio zadovoljstvo što je Republika Srpska omogućila zaposlenima Ustavnog suda da rade u dobrim uslovima, te dodao da očekuje predan rad na očuvanju ustava i ustavnog poretka.

Predsjednik Ustavnog suda Republike Srpske Džerard Selman i Dodik danas u presijecanjem vrpce otvorili u Banjaluci novu zgradu Ustavnog suda Srpske.

Izvor: Srna

Svečanom otvaranju prisustvovali su i srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, te predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić.

Izgradnja i opremanje objekta koštali su 8.583.000 KM, a bruto površina objekta je 3.776 metara kvadratnih.

(Srna)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE