• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanivuković: Grad neće dozvoliti "Autoprevozu" da preuzme Staru autobusku stanicu

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Gradska administracija u Banjaluci neće dozvoliti da "Autoprevoz" uz pomoć sudskih izvršitelja i policije uđe u posjed zemljišta na lolaciji Stare autobuske stanice u centru grada, kaže gradonačelnik.

 Stanivuković preuzimanje stare autobuske stanice Izvor: Gradska uprava/S. Ćuković

Okružni privredni sud je za 13. april ove godine zakazao sprovođenje prinudnog izvršenja nakon što su sudovi u sporu oko zemljišta odlučili u korist banjalučkog preduzeća, a dogovor oko predaje mirnim putem između dvije strane nije postignut. Gradonačelnik Banjaluke kaže da taj postupak "neće biti dozvoljen".

"Sporne pravne radnje, nestručnost prethodnih gradskih službi, ali najviše od svega, očigledno korumpiran Ustavni sud BiH koji je, poništio presude Višeg privrednog i Vrhovnog suda Republike Srpske, donesene u korist Grada Banjaluka, doveli su nas pred svršen čin: oduzimanje gradske imovine", objavio je Stanivuković.

Stanivuković priznaje da je grad u ovom trenutku ograničen pravnim lijekovima, ali da to ne znači da će odustati od dalje pravne borbe za imovinu.

"Već smo preduzeli radnje kojim ćemo pravno osporiti sve dosada vođene procese. Pregovarati možemo, ako procijenimo da nam to daje prostor da izađemo iz trenutno gubitničke pozicije i sačuvamo maksimum onog što nam kao Gradu pripada. Na ucjene, međutim, ne pristajemo, a ovo izvršenje jeste vid pritiska i ucjene. I zato se ne može i neće desiti", kaže gradonačelnik Banjaluke.

(Mondo)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE