• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na stolu brojne odluke: Bećirović glasao protiv otvaranja konzulata Srbije u Bijeljini

Autor Dušan Volaš

Predsjedništvo BiH danas je dalo saglasnost za otvaranje Generalnog konzulata Srbije sa sjedištem u Bijeljini.

 Na stolu brojne odluke: Bećirović glasao protiv otvaranja konzulata Srbije u Bijeljini Izvor: Predsjedništvo BiH

Za davanje saglasnosti bili su članovi Predsjedništva Željka Cvijanović i Željko Komšić, dok je protiv bio Denis Bećirović, saopšteno je iz Predsjedništva.

Ova tačka je bila i ranije na dnevnom redu Predsjedništva BiH, a s obzirom na to da ni danas nije postignut konsenzus, u skladu sa Poslovnikom o radu, Bećirović, u roku od 72 časa od završetka sjednice, navedenu odluku može proglasiti destruktivnom po vitalni entitetski interes.

Predsjedništvo BiH je glasovima za Cvijanovićeve i Komšića i uz protivljenje Bećirovića, usvojilo Izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2022. godinu i primilo k znanju Informaciju o razlozima neizvršenja zakonom i drugim propisima zasnovanih obaveza u proceduri sačinjavanja i usvajanja Zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza.

Predsjedništvo BiH danas je u Sarajevu donijelo Plan strukture generalskog kora u odbrambenom sistemu BiH i odredilo da delegaciju BiH za učešće na zasjedanju Generalne skupštine UN od 19. do 26. septembra predvodi Komšić.

Prihvaćen je poziv predsjednika Pariškog foruma Anđela Gurija za učešće na Šestom pariškom forumu mira, koji će biti održan od 10. do 11. novembra.

Dogovoreno je da Predsjedništvo BiH uputi poziv predsjedniku Češke Petru Pavelu za zvaničnu posjetu BiH.

Predsjedništvo BiH primilo je k znanju Informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH za prva tri mjeseca ove godine, dok nije usvojlo Izvještaj o radu Komisije za izbjeglice i raseljena lica BiH za 2022. godinu.

Predsjedništvo BiH danas je donijelo više odluka o ratifikaciji, među kojima Sporazuma o finansiranju Godišnjeg akcijskog plana u prilog Paketu za energetsku podršku za zapadni Balkan u korist BiH za 2023. godinu između EU i BiH.

(Srna/MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE