• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Lajkuju" se SNSD - SDS?

Vladajući Savez nezavisnih socijaldemokrata i najjača opoziciona Srpska demokratska stranka na pragu su pravljenja koalicije u RS, piše "EuroBlic".

 "Lajkuju" se SNSD - SDS? Izvor: MONDO

Naime, pojedini sagovornici lista tvrde da sastancima sa SDS zakazanim za početak septembra Dodik u stvari namjerava da indirektno poruči sadašnjim koalicionim partnerima Marku Paviću i Petru Đokiću da bi se u izvršnoj vlasti RS moglo naći mjesta i za SDS ukoliko ne smanje svoje apetite za foteljama.

Istovremeno, u opozicionim strankama, koje su računale na to da će SDS preuzeti liderstvo u njihovom djelovanju na predstojećim lokalnim izborima, već su se pomirili da će ih Bosićeva stranka iznevjeriti i prikloniti se SNSD-u.

Izvori „EuroBlica“ bliski opozicionim strankama tvrde da takva inicijativa potiče od najviših rukovodilaca SNSD i SDS, ali i predstavnika u lokalu, jer su obe stranke svesne da na predstojećim izborima nemaju „jaka imena“ da bi dobili izbore.

Član glavnog odbora SDS Gojko Kličković potvrdio je da se na posljednoj sjednici raspravljalo o mogućoj saradnji sa SNSD i da bi se konačan rasplet mogao znati nakon sastanaka zakazanih za septembar.

"Kada se razgovaralo o koaliciji na nivou Bosne i Hercegovine, u SDS je postojao veliki broj članova glavnog odbora, ali i u opštinama, koji su smatrali da treba ostvariti saradnju i na nivou RS. Nemoguće je biti u koaliciji u BiH, a u RS biti jaka opozicija. To je nespojivo i neprirodno. Pred godišnje odmore smo razgovarali o tome da se SDS uključi u vlast u RS, ali smo dogovorili da tema ostane za septembar", kaže Kličković.

Inače, iz opozicije su već poručili Bosiću da ga više neće čekati za dogovor oko koalicije za opštinske izbore „jer SDS-ov dogovor sa SNSD-om više nije nikakva tajna“.

"Samo je pitanje dana realizacija te saradnje. SDS očito ne želi da bude lider opozicije, jer je njihova želja za foteljama daleko veća od opozicionog djelavanja. Samo je pitanje dana kada će formirati koaliciju na republičkom nivou", ocijenio je lider Demokratske partije Dragan Čavić.

U SDS i dalje zvanično tvrde da sa SNSD sarađuju jedino na državnom nivou, što je omogućilo RS da ima jedinstven nastup u organima BiH.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE