• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tropske vreline kod nas i u regionu

U BiH i danas se očekuje pretežno sunčano i vruće vrijeme sa dnevnom temperaturom koja će se kretati od 34 do 40 stepeni.

 Tropske vreline kod nas i u regionu Izvor: MONDO

U popodnevnim časovima u centralnim dijelovima očekuje se slab, a u istočnim i jugoistočnim područjima i umjeren razvoj oblačnosti. Rekordi temperature će oboreni i u regionu. U Podgorici će danas biti 42 stepena Celzijusa, čime će se oboriti rekord izmjerene temperature za 26. avgust u glavnom gradu Crne Gore za poslednih pola vijeka.

Meteorolozi najavljuju tropske vrućine i za ostali dio Crne Gore, pošto će maksimalne dnevne temperature biti oko 40 stepeni Celzijusa. Vlada Crne Gore preporučilo je poslodavcima da, u vrijeme visokih temperature, radnici ne bi trebalo da rade puno radno vrijeme, ukoliko to nije neophodno. Crnogorska vlada je, zbog visokih temperatura, preporučila preraspodjelu radnog vremena u onim djelatnostima u kojima je to moguće, tako da se poslovi obavljaju prije i poslije ekstremno visokih temperature.

Vreli vazduh i usijano tlo veoma pogoduju nastanku brojnih požara, koje posljednjih dana, zbog učestalosti i visokih temperatura, vatrogasne ekipe gase uz velike napore. Najtopliji dan u Crnoj Gori bio je 24. avgusta 2007. godine kada je u Podgorici izmjereno 44,8 stepena.

(MONDO/agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE