• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završena "Ljetna škola rodne ravnopravnosti"

Na Univerzitetu u Banjaluci danas je završena prva "Ljetna škola rodne ravnopravnosti", u organizaciji Džender centra Vlade RS.

 Završena "Ljetna škola rodne ravnopravnosti" Izvor: MONDO

U radu "Ljetne škole rodne ravnopravnosti" učestvovalo je 48 polaznika uz predavanja eminentnih stručnjaka regiona u ovoj interdisciplinarnoj oblasti.

Portparol Džender centra Dijana Tepšić rekla je Srni da su polaznici bili studenti dodiplomskih i postdiplomskih studija, te zaposleni u medijima, čime su rodne studije po prvi put ušle u akademski okvir u RS.

Ona je dodala da su tokom kursa obrađivane teme u modulima "Rod i društvo - kontekstualni okvir za razumijevanje rodne ravnopravnosti", "Obrazovanje, ljudski resursi i rodna ravnopravnost", "Normativno-pravni i institucionalni okvir rodne ravnopravnosti", "Rodna ravnopravnost u ekonomiji", "Rodna dimenzija kulturnog i umjetničkog stvaralaštva" i "Mediji u rodnom ključu".

"Polaznici su birani putem javnog konkursa, koji su raspisali Džender centar i Univerzitet, a nakon kursa će u toku svojih studija imati drugačiji pogled sa ovog aspekta", naglasila je Tepšićeva.

U radu kursa, koji je počeo 22. avgusta, učestvovali su stručnjaci u ovoj oblasti, koji su univerzitetski profesori iz Beograda, Niša i Novog Sada.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE