• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na Arizoni oduzeta roba vrijedna 100.000 KM

Službenici UIO BiH u saradnji sa Tržišnom inspekcijom Brčko distrikta na tržnici Arizona oduzeli tekstilnu robu u vrijednosti od preko 100.000 KM

 Na Arizoni oduzeta roba vrijedna 100.000 KM Izvor: MONDO

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH u saradnji sa Tržišnom inspekcijom Brčko distrikta privremeno su oduzeli nezakonito prometovane tekstilne proizvode na tržnici Arizona u vrijednosti većoj od 100.000 KM, saopšteno je danas iz UIO BiH.

U saopštenju se navodi da su tokom vikenda službenici Uprave u saradnji sa službenicima Tržišne inspekcije Brčko distrikta izvršili kontrole kod 10 pravnih lica i preduzetnika koji se bave prodajom tekstilnih proizvoda porijeklom iz Kine i Turske na 15 lokacija koje se nalaze na tržnici Arizona.

"U kontrolama je utvrđeno da je kod osam pravnih lica i preduzetnika promet tekstilnim proizvodima vršen na nezakonit način, pa su za pomenute obveznike podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnih postupaka. Vrijednost privremeno oduzete robe, koja će biti dokazni materijal za pokrenute prekršajne postupke pred nadležnim sudovima, iznosi više od 100.000", navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je kontrolama utvrđeno da kod pojedinih obveznika postoji veliki manjak robe na zalihama.

"Nadležni Sektor za poreze u UIO će u narednim danima utvrditi stvarno stanje zaliha, te na ukupno utvrđeni manjak naknadno obračunati i obavezu po osnovu poreza na dodatnu vrijednost", saopšteno je iz Uprave.

Uprava za indirektno oporezivanje je pozvala sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a.

"Takođe, pozivamo sve građane, kao i sve poreske obveznike koji su imali bilo kakve neprijatnosti sa carinskim službenicima ili poreskim inspektorima UIO da to prijave na otvorenu liniju. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni", navedeno je u saopštenju.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE