• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik otkrio: Vučić trpio pritiske, ambasadori Kvinte 15 minuta prije sastanka tražili da se ne potpiše deklaracija

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je da su ambasadori zemalja Kvinte 15 minuta prije sastanka na Svesrpskom saboru u Beogradu tražili da Srbija i Srpska odustanu od Deklaracije o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda.

 viber_slika_2024-06-11_13-52-08-597.jpg Izvor: Mondo/Slaven Petković

"Predsjednik Vučić je izdržao velike pritiske da se mnogi sadržaji iz deklaracije izbace. 15 minuta prije sastanka predstavnici Kvinte (SAD, Njemačka, Francuska, Italija, Ujedinjeno kraljevstvo) su zvali  i tražili da se ne potpiše deklaracija", izjavio je Dodik danas u Banjaluci nakon otvaranja konzulata Ruske ambasade, komentarišući kritike dijela opozicije i javnosti u RS na formulaciju oko slavlja 9. januara, Dana Republike Srpske.

Podsjećamo, Republika Srpska i Srbija potpisale 8. juna na Svesrpskom saboru Deklaraciju o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kozarska Dubica

Neka novinari portala Mond ispitaju dokle se došlo u slučaju papka Darka Banjca Tužilaštvo je formiralo predmet zbog javnih nabavki u banji “Mlječanica”? Preduzeće „Šumil“ iz Kozarske Dubice je dobilo sve tendere u Banji Mlječanici tako Darko Banjac pljačka istu. Šumil je vlasništvo Milana Šuvaka iz Kozarske Dubice koji je partijski vojnik i pijun Banjčevog NPS-a. Kupili su benzinsku pumpu kao i hotel Došlić D.O.O Aleksandar Šuvak rođak Milana Šuvaka je zaposlen kao savjetnik u Ministarsvo uprave i lokalne samouprave naravno ministar je od Senka Jujić NPS Darka Banjca.Imenovan je tako za v.d. direktora Banje Mlječanice Darko Banjac (zanimljiv detalj na tu ga je funkciju formalno imenovao najnoviji preletač Dragan Brdar koji je gle čuda i neslužbeni svak Darka Banjca) da ne govorimo o nameštenim tenderima i što je dotični pomoć koja je stigla od vlade Srbije dodelio svom ocu u pitanju je 10 000 km, druga stvar predsjednik omladine NPS-a se formalno vodi da radi u Turističkoj organizaciji u Kozarskoj Dubici. Kako to da lični šofer papka Darka Banjca Dalibor Kukić kupi stan u Banja Luci i to novogradnja, žena od šofera zaposlena u opštini Kozarska Dubica! To je bre kartel a ne stranka…

Zole

@Kozarska Dubica pa oni su i ušli u politiku da sebi i svojima učine život lagodniji a ne tebi i meni

Mige

Šta im je zasmetalo? Ukidanje Dana RS?

MONDO REPORTAŽE