• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bez konkretnih rješenja o budžetu

Radno-konsultativni sastanak članova kolegijuma oba doma parlamenta BiH na kojem je trebalo da bude pronađeno rješenje za budžet, završen je neuspjehom.

 Bez konkretnih rješenja o budžetu Izvor: MONDO

Radno-konsultativni sastanak članova kolegijuma oba doma parlamenta BiH sa predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Nikolom Špirićem i ministrom finansija i trezora BiH Draganom Vrankićem, na kojem je trebalo da bude pronađeno rješenje za budžet, završen je neuspjehom, izjavio je predsjedavajući Doma naroda Ognjen Tadić.

Tadić je rekao novinarima da se članovi Predsjedništva BiH nisu odazvali današnjem sastanku iako su pozvani, zbog čega nije moglo da se razgovara ni o budžetu za ovu, a ni za narednu godinu.

"Razgovarali smo o mogućnostima prenošenja modela privremenog finansiranja u sljedeću godinu, imajući u vidu da kod Predsjedništva BiH ne postoji volja da bude riješeno budžetsko pitanje tako što će članov ovog tijela uputiti prijedlog Parlamentarnoj skuštini", rekao je Tadić.

On je dodao da se niko od prisutnih na sastanku nije usprotivio prijedlogu da Savjet ministara BiH preduzme korake u skladu sa odlukom Ustavnog suda BiH iz 2008. godine prema kojoj nije moguće da nema finansiranja, bez obzira na to da li je budžet usvojen ili ne.

Tadić je napomenuo da su današnji sastanak opstruisali predstavnici SDA i SDP-a BiH koji nastoje isprovocirati djelovanje međunarodnog faktora.

Predsjedavajući Savjeta ministara Nikola Špirić i ministar finansija i trezora BiH Vrankić izašli su sa radno-konsultativnog sastanka ranije, ali nisu davali izjave.

Novinarima se nakon sastanka nije želio obratiti ni predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE