• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Akcija Kubikus: Uhapšene i inspektorke!

Policija RS je u nastavku akcije "Kubikus" uhapsila Anitu Vrančić i Mirjanu Jočić, inspektorke u republičkoj Upravi za igre na sreću.

 Akcija Kubikus: Uhapšene i inspektorke! Izvor: MONDO

U pretresu, koji je danas izvršen u prostorijama Republičke uprave za igre na sreću i na još dvije lokacije u Banjaluci u okviru policijske akcije "Kubikus", izuzeta su određena dokumenta iz kancelarija dva inspektora ove uprave.

"Dva inspektora provedena su i predata u nadležnost Specijalnog tužilaštva RS zbog osnova sumnje da su počinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja", rekla je Srni Portparol MUP-a Republike Srpske Mirna Šoja, dodajući da su pretresi završeni.

U akciji je prije dva dana uhapšeno 13 osoba koje se terete da su organizovanjem nedozvoljenih igara na sreću putem Interneta, bez licence i odobrenja Republičke uprave za igre na sreću, oštetili budžet RS za milionski iznos, kao i da su na tome nelegalno zaradili više miliona maraka.

Među privedenima su i računarski stručnjaci koji su organizatorima nelegalnog kockanja putem Interneta omogućili da naprave tajni server preko kojeg se odvijala ilegalna "Texas Holdem" poker igra.

Ti stručnjaci su, prema navodima iz policije, u privatnom objektu napravili softver koji je omogućio ilegalne poker igre, a kreirali su i dopune za "provjerene igrače", omogućavajući im da učestvuju u ilegalnoj igri na Internetu.

Organizovana kriminalna grupa angažovala je "provjerene" vlasnike lokalnih kladionica, diskoteka i lokala širom RS, koji su u svojim objektima instalisali posebno opremljene stolove i LCD monitore na kojima su igrači igrali ilegalni poker na Internetu.

Policijski zvaničnici su saopštili da je ova organizovana kriminalna grupa imala svoje saradnike i u Federaciji BiH, kao i u zemljama regiona.

Kriminalna grupa je, osim organizovanja ilegalnog kockanja putem Interneta, štampala i bingo listiće za lokalne tomobole u RS.

Policija je u akciji "Kubikus" oduzela 270 hiljada konvertibilnih maraka (oko 140 hiljada evra), pet skupocjenih vozila i više stotina računara.

U akciji je oduzeto nekoliko servera koji su omogućavali računarima da budu povezani.

Pretresi su izvršeni na 39 lokacija u više gradova RS.

Najavljeno je da će biti zaplijenjena imovina osumnjičenih, vrijedna više miliona maraka. Iz policije je saopšteno da je akcija pripremana šest mjeseci.

(agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE