• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Štrajkački odbor „Bel kanal“ - Otvoreno pismo

Otvoreno pismo prenosimo u cjelini.

 Štrajkački odbor „Bel kanal“ - Otvoreno pismo  Izvor: MONDO

Poštovani gospodine Janjetoviću, obraćamo Vam se ovim putem pošto smo, na žalost, iscrpili sve moguće načine komunikacije sa direktorom Televizije Bel kanal Sergejem Močevićem. Stupanjem u štrajk upozorenja od 25.11.2011. pokušali smo naći zajedničko rješenje za tešku situaciju u kojoj se Televizija nalazi. Na žalost, na sastancima sa direktorom televizije dobijali smo samo prijetnje i ucjene. Bili smo izuzetno korektni u zahtjevima tražeći isplatu 3 od čak 5 plata koje se radnicima duguju, iako su radnici katastrofalno lošim vođenjem preduzeća dovedeni na rub egzistencije. Bili smo spremni i da menadzmentu damo još dodatnog vremena da se riješe zaostala primanja, odnosno 5 ličnih dohodaka kao i sredstva za doprinose koja nisu uplaćivana od januara ove godine. Na žalost, menadžment na čelu sa direktorom Televizije Sergejem Močevićem nije izrazio ni najmanju spremnost da izmiri dugovanja prema radnicima televizije Bel kanal. Stoga smo bili primorani na posljednju mjeru – štrajk zaposlenih radnika i stupajući u štrajk, ponovo smo pokušali razgovarati sa menadžmentom televizije na čelu sa direktorom Močevićem.

Opet, na žalost, bez uspjeha.

Od menadzmenta i direktora Sergeja Močevića, dobili smo samo ucjene, prijetnje, ponižavanja, maltretiranje, kao i prijetnje otkazima. Prema riječima direktora Močevića, radnici televizije Bel kanal nisu više njegova briga. Svim radnicima koji su stupili u štrajk, kojeg, naglašavamo, provodimo u skladu sa Zakonom o radu RS i Zakonom o štrajku RS, direktor Močević, kršeći te iste zakone prijeti rješenjima o otkazima. O isplatama zaostalih dugovanja rečeno nam je da se obratimo Vama, gospodine Milorade Janjetoviću. To znači da će novinari i tehničko osoblje televizije „Bel kanal“ ostati bez posla i biti poslano pred vašu kancelariju po, plate koje su zasluženo zaradili na televiziji. Stoga Vam upućujemo ovo otvoreno pismo, da Vas obavijestimo o dešavanjima na televiziji Bel kanal. Želimo naglasiti da mi i dalje želimo da radimo na televiziji. Da smo spremni prekinuti štrajk i pokrenuti program televizije. Spremni smo i pregovarati o isplatama ličnih dohodaka. Spremni smo pregovarati i o rokovima. Ali, upućujemo Vam samo jedan zahtjev – da pod hitno sa mjesta direktora televizije smijenite direktora Sergeja Močevića, jer ga smatramo direktno odgovornim za stanje u televiziji.

Smatramo ga odgovornim za 5 neisplaćenih plata, za neplaćene doprinose, za pritiske, prijetnje i ucjene novinarima. Smatramo ga odgovornim što je 30 porodica zaposlenih radnika televizije doveo na rub egzistencije, i diskriminaciju u vidu isplaćivanja plata samo pojedincima. Smatramo ga odgovornim što je svojim lošim radom, doveo televiziju u stanje u kome se ona danas nalazi. Sada je odluka na Vama i sve zavisi od Vas.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE