• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EU: Vrijeme je za "Bosna Bosancima"

Vrijeme je za zatvaranje Kancelarije visokog predstavnika u BiH, da lokalni političari preuzmu odgovornost, kažu iz EU.

 EU: Vrijeme je za "Bosna Bosancima" Izvor: MONDO

"Sve dok OHR postoji, oduzimamo odgovornost koja bi trebalo da leži na izabranim predstavnicima, jer oni će reći da ne treba ništa da rade, prepustiće sve OHR. Mislim da tome treba stati na kraj", rekla je poslanik u Evropskom parlamentu i stalni izvjestilac za BiH Doris Pak u Banjaluci, gdje je učestvovala u radu danas završene dvodnevne Međunarodne konferencije o ljudskim pravima, koju je organizovala Narodna skupština RS.

Ona je takođe izrazila nadu da će BiH dobiti i novu vladu u najkraćem mogućem roku.

Pakova je u razgovoru za on lajn izdanje lista "Pres" za Republiku Srpsku rekla da je kod lidera najjačih političkih partija u BiH vidjela želju da se to uradi, ali da oni veoma često mijenjaju stavove.

"Nakon razgovora koje sam imala sa njima na nedavnom sastanku u Italiji, izjavila sam da će početkom decembra biti formiran Savjet ministara. Međutim, lideri u BiH veoma često mijenjaju stavove i zato imamo problema. Već je sredina decembra, a lideri stalno govore da treba još malo da se to ostvari, a kada dođe do tog 'malo', onda ispadne da je to mnogo", rekla je Pakova.

Učestvujući na Međunarodnoj konferenciji o ljudskim pravima, Pak je istakla da se u ovom trenutku pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu nalazi 1.500 predmeta iz BiH, što pokazuje da u toj državi nešto ne funkcioniše.

Pak je iznijela mišljenje da u BiH postoji nedostatak poštovanja ljudskih prava i kod sprovođenja presuda u slučajevima vraćanja imovine, što bi značajno uticalo na povratak izbjeglih i raseljenih, prenijela je agencija Fena.

Ona je u Banjaluci takođe izrazila nadu da će odluka Suda u Strazburu "u slučaju Sejdić-Finci protiv BiH" biti izvršena u najkraćem mogućem roku, jer za njeno izvršenje nije potrebno formiranje Savjeta ministara budući da odluku o tome donosi državni parlament.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE