• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Praznična "groznica" već počela

Uprkos ekonomskoj krizi, većina stanovnika Republike Srpske planira da za novogodišnje praznike poklonima, uglavnom nekom sitnicom, obraduje svoje najbliže.

 Praznična "groznica" već počela Izvor: MONDO

Da je tako, potvrđuju i sami trgovci u prodavnicama i buticima širom Srpske, koji već zadovoljno trljaju ruke.

"Mušterije često znaju da uđu u radnju i kažu da nisu planirali da kupe neki proizvod, ali kada su vidjeli popust ili lijepo okićen izlog sjetili su se da bi mogli pokloniti nekom nešto za praznike ili jednostavno sebe obradovati nekom sitnicom", kaže za "Glas Srpske" jedna od trgovkinja u Banjaluci.

Prema riječima Banjalučanke Irene Marković, čim stigne decembar, počne da razmišlja šta će kupiti za Nikoljdan i Novu godinu svojim najbližima.

"Sveti Nikola je praznik kada se po običaju poklanja neka sitnica najbližima. Njemu se posebno raduju najmlađi, kada željno očekuju paketiće sa slatkišima. Već ove sedmice moraću vidjeti kolike su cijene paketića kako bih obradovala sina i kćerku", rekla je Markovićeva.

Cijene paketića za mališane u prosjeku se kreću od 15 do 35 maraka u većini prodavnica u Srpskoj.

"Ako neko ne želi da kupi već pripremljen paketić za djecu, jer mu se ne dopada cijena ili njegov sadržaj, mušterijama nudimo mogućnost da sami izaberu proizvode i posebno naprave poklon", ističu trgovci.

Sekretar Pokreta potrošača RS Dragovan Petrović rekao je da stanovnici Srpske u prosjeku za praznike svake godine potroše između 150 i 300 maraka.

Dodao je da stanovnici biraju poklone u skladu sa svojim mogućnostima.

"Jedni će za poklon izabrati neku sitnicu, dok će se opet drugi odlučiti i za neki skupocjeni dar. Sve je stvar mogućnosti i ličnog izbora", kazao je Petrović.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE