• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje medijska škola etike

Šesta medijska škola etike za 40 studenata novinarstva počeće danas u Sarajevu u realizaciji Savjeta za štampu u BiH.

 Počinje medijska škola etike  Izvor: MONDO

Šesta medijska škola etike za 40 studenata novinarstva, sa katedri žurnalistike univerziteta iz Mostara, Sarajeva, Tuzle i Banjaluke, počeće danas u Sarajevu u realizaciji Savjeta za štampu u BiH.

Petodnevnu školu etike otvoriće ambasador Njemačke u BiH Urlika Noc, a cilj je da se studentima kroz intenzivan i raznovrsan program, pruži dodatno znanje o slobodi profesionalnog izvještavanja, principima medijske samoregulacije i regulacije, novinarskim Kodeksima, te relevantnim zakonima koji se tiču medija.

Ove godine će veliki dio predavanja biti posvećen novim medijima i etici izvještavanja on-lajn medija, potom agencijskom novinarstvu, uredničkoj odgovornosti, specifičnostima izvještavanja o korupciji i antikorupciji, razbijanju rodnih stereotipa i diskriminacije po osnovu pola, te promociji i zaštiti ljudskih prava kroz medijsko izvještavanje, navedeno je u saopštenju Savjeta za štampu BiH.

Pored stručnjaka iz oblasti novinarstva i samoregulacije štampanih medija iz BiH, predviđena su i predavanja medijskog eksperta iz belgijskog Flamanskog Savjeta za štampu i stručnjaka iz njemačke Ambasade i organizacije "Branioci ljudskih prava".

Ambasada Njemačke u Sarajevu već četvrtu godinu pruža finansijsku pomoć Savjetu za štampu u BiH za realizaciju ove važne edukacije za buduće novinare.

Škola počinje u 10.00 časova u hotelu "Bosna".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE