• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lijanović: Korupcija u BiH - stil života

Zamjenik predsjednika Narodne stranke "Radom za boljitak" Jerko Ivanković Lijanović rekao je danas u Sarajevu da je korupcija u BiH postala stil života.

 Lijanović: Korupcija u BiH - stil života Izvor: MONDO

On još tvrdi da su neadekvatne politike i politička vođstva u BiH u posljednjih dvadeset godina dovele ovako katastrofalnog stanja.

Lijanović je na konferenciji povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije u organizaciji "Transparensi internešnela BiH" istakao da je BiH vodeća po pogubnim efektima korupcije u svijetu, te da članovi Narodne stranke "Radom za boljitak" zagovaraju politike koje sadrže preventivne mjere, saopšteno je iz ove stranke.

''Za BiH je od velike važnosti da se opredijeli upravo za ovakav način borbe jer je svaka druga metoda manje efikasna. Mnogo više investicija, podsticanja i zaštite domaće proizvodnje, više radnih mjesta, veće plate radnicima, stvaranje nove vrijednosti i puniji budžet na nivou BiH za povećanje penzija, invalidnina i ostalih naknada stvaraju uslove za smanjenje koruptivnih aktivnosti'', naglasio je Lijanović.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE