• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"RTV FBiH ruga se RTRS-u i BHRT-u"

RTV FBiH potcjenjuje, ponižava i ruga se preostalim javnim emiterima u BiH, izjavila Marija Putica

 "RTV FBiH ruga se RTRS-u i BHRT-u" Izvor: MONDO

Radio-televizija Federacije BiH (RTV FBiH) potcjenjuje, ponižava i ruga se preostalim javnim emiterima u BiH, izjavila je danas Marija Putica, član Upravnog odbora BHRT-a.

Iz RTV-a FBiH saopšteno je da "žale zbog izuzetno teške situacije u kojoj su se našli RTRS i BHRT".

Problem je što će RTV sistem u BiH sljedeće godine doživjeti finansijski kolaps ukoliko se nastavi ovogodišnji trend pada naplate RTV takse u FBiH, koju u tom entitetu vrši Služba naplate RTV FBiH, pišu "Nezavisne novine" u sutrašnjem broju.

"Ne razumijem stavove iz RTV FBiH, jer nikad nisu iskazali interes da se problem riješi. U prilog tome govori i činjenica da na nekoliko tematskih sjednica posvećenih RTV taksi oni nisu došli i uporno odbijaju izvršiti preporuke iz revizorskih izvještaja o prikupljanju RTV takse", kaže Putica.

Ona je ocijenila neozbiljnim to što predstavnici RTV FBiH ne prisustvuju tematskim sjednicama Odbora Radio-televizijskog sistema BiH, što nisu učinili ni u subotu u Tesliću.

"Divim se strpljenju koje ima RTRS. Bojim se da bi mogao doći kraj tom strpljenju, kako zbog finansijskih efekata, tako i zbog ponižavajućeg odnosa kolega iz RTV FBiH", navela je Putica.

Komentarišući izjavu Dragana Davidovića, generalnog direktora RTRS, da će ova kuća podnijeti krivičnu prijavu protiv odgovornih u RTV FBiH, Putica kaže da u RTV FBiH nisu ostavili prostora za partnerski odnos.

Davidović je podvukao da gotovo 90 odsto građana RS plaća RTV taksu, dok je u FBiH taj procenat daleko manji, te je u konstantnom opadanju, te istakao da je zapuštenost u radu Službe naplate RTV FBiH glavni krivac za pad naplate RTV takse u FBiH.

"Način na koji se poslovodstvo RTV FBiH ponaša u sistemu i pred javnosti je problem nepostojanja etike, ali i kućnog vaspitanja", rekao je Davidović, najavljujući da će RTRS idućih dana podnijeti krivičnu prijavu protiv onih koji su, kako je naveo, svojim neradom propustili da prikupe gotovo 100 miliona KM u prethodnom periodu.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE