• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kris Hejs: Nema rezolucije o Srebrenici

Nikakva rezolucija o Srebrenici nije na dnevnom redu parlamenta Australije, izjavio je Kristofer Patrik Kris Hejs, poslanik u Parlamentu Australije.

 Kris Hejs: Nema rezolucije o Srebrenici Izvor: MONDO

On je rekao da je njegov kolega Majkl Danbi zatražio debatu o mogućem proglašenju 11. jula za dan sjećanja na žrtve u Srebrenici, ali nikakve debate nije bilo i nije se glasalo ni o kakvoj rezoluciji.

Hejs je rekao za "Glas Srpske" da je to bio samo zahtjev za debatu, navodeći da ne bi učestvovao u debati, jer ima drugačiji stav.

"U svakom ratu ima stradanja na svim stranama, nevinih žrtava. Mislim da treba raditi na pomirenju i gledati u budućnost, graditi bolje društvo. U tom smislu je i moja podrška izgradnji mostova između Australije i Srbije i srpskog naroda u cjelini", rekao je Hejs, koji je i sekretar parlamentarne Komisije Australijsko-srpskog prijateljstva.

On je naglasio da u Australiji živi oko 100.000 Srba, te da je srpska zajednica u toj državi vrlo dinamična i aktivna.

"Ona je posvećena očuvanju svoje kulture i istorije, svog jezika i religije. Ona je vrlo važna etnička zajednica ne samo za mene i moju izbornu jedinicu, nego i za čitavu zemlju, jer su svi oni i veoma dobri i lojalni Australijanci", istakao je Hejs.


On je ocijenio da je srpska zajednica u Australiji među najvrijednijima, ali je svakako i najdinamičnija.

"Kada vidim sav kolor i duh koji nose sa sobom, jednostavno potvrdim sebi `ovo su dobri ljudi`. Srbi su ponosni na svoju staru zemlju, na svoje porijeklo, ali su i ponosni Oziji. I ja sam, naravno, ponosan što sam njihov predstavnik u parlamentu Australije", kaže Hejs.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE