• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Gdje sa djecom sa posebnim potrebama

Banjalučanka Ljilja Preradović ima jedinu želju - da se u Banjaluci otvori dnevni centar u kojem bi boravio njen sin i ostala djeca sa posebnim potrebama

 Banjaluka: Gdje sa djecom sa posebnim potrebama Izvor: MONDO

U Banjaluci treba otvoriti dnevni centar za smještaj djece sa posebnim potrebama što bi bilo rješenje za tu djecu i zaposlene roditelje, rekla je Srni Ljilja Preradović, majka dječaka sa posebnim potrebama.

"Moj sin Jovan ide u vrtić `Marija Mažar` u Dervišima i dijete je koje je najviše napredovalo u tom centru. Jovan tu može da ostane do maja naredne godine, a za posle ne znam gdje će", kaže Preradovićeva koja živi u Dervišima kod Banjaluke.

Ona je istakla da njoj, ako Jovan ne bude imao gdje da boravi poslije vrtića, ne preostaje ništa drugo već da napusti posao i da se brine o njemu i tako postane socijalni slučaj.

Preradovićeva kaže da je njena jedina želja da se u Banjaluci otvori dnevni centar u kojem bi petnaestogodišnji Jovan i ostala djeca sa posebnim potrebama mogla da borave.

"Ni od koga ne očekujem nikakvu finansijsku pomoć i smatram da bi za nas roditelje otvaranje ovakvog jednog centra bilo idealno rješenje", navodi Preradovićeva.

Ona je napomenula da se iz gradskog budžeta izdvaja oko 900 maraka za smještaj djeteta sa posebnim potrebama u vrtiću "Marija Mažar", napomenuvši da su Jovanova mjesečna primanja 41 KM.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik organizovaće sutra u Banjaluci donatorsko veče za pomoć djeci sa posebnim potrebama.

Dodik je pozvao sve ljude iz Republike Srpske da u utorak pozovu broj 1416 i tako doniraju jednu KM za djecu sa posebnim potrebama, a institucije i preduzeća iz RS da u skladu sa mogućnostima sredstva uplate na žiro-račun Udruženja pedijatara RS, broj 5517202202781448, kod Unikredit banke Banjaluka.

Prikupljeni novac biće utrošen za adaptaciju dnevnih centara u kojima borave djeca sa posebnim potrebama, kupovinu aparata neophodnih za rad, pomagala koja nisu na pozitivnoj listi Fonda zdravstvenog osiguranja, te za eventualno liječenje van Srpske.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE