• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na donatorskoj večeri prikupljeno 450.000 KM

Na donatorskoj večeri u okviru akcije "Sa ljubavlju hrabrim srcima" večeras je prikupljeno više od 450.000 KM za pomoć djeci sa posebnim potrebama

 Na donatorskoj večeri prikupljeno 450.000 KM Izvor: MONDO

Na donatorskoj večeri u okviru akcije "Sa ljubavlju hrabrim srcima", koju je organizovao predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik, večeras je prikupljeno više od 450.000 KM za pomoć djeci sa posebnim potrebama Srpske.

Do 22.00 časa ostvareno je više od 33.000 telefonskih poziva na humanitarni broj 1416 kojim su građani RS donirali jednu KM. Telefonske linije za poziv na humanitarni broj 1416 ostaju otvorene do ponoći.

Prikupljeni novac namijenjen je adaptaciji dnevnih centara u kojima borave djeca sa posebnim potrebama, kupovinu nepohodnih aparata za rad sa djecom te eventualna liječenja van Republike Srpske.

Predsjednik RS Milorad Dodik, domaćin donatorske večeri, izjavio je večeras Srni da je donatorsko veče u Banjaluci pokazalo jedinstvo Srpske i svih ljudi koji su se uključili u ovu akciju.

"Ovo je još jedan dokaz da naše društvo ima svoju humanu i ljudsku odgovornost prema djeci sa posebnim potrebama i svim ljudima koji su ugroženi", rekao je Dodik.

On je dodao da se ova akcija organizuje iz humanih razloga i sa željom da se probudi društvo i usmjeri na humane i važne stvari.

"Nikakva kriza nas ne može spriječiti da pokažemo svoj humanizam i mogu da proglasim ovu akciju uspješnom", rekao je Dodik.

On je naglasio da će kao predsjednik Republike nastaviti da organizuje ovakve večeri sa jedinstvenim ciljem da se pomoć pruži onima kojima je najpotrebnija.

"Ne smijemo da ovo prestanemo, jer ako se to desi onda ćemo izgubiti ono što je najvrednije, a to je ljudskost", naglasio je Dodik.

Sredstva koja se prikupe večeras biće utrošena na adaptaciju dnevnih centara u kojima borave djeca sa posebnim potrebama, kupovinu aparata neophodnih za rad sa djecom i pomagala koja nisu na pozitivnoj listi Fonda zdravstvenog osiguranja.

Večerašnja akcija je nastavak prošlogodišnje u kojoj je prikupljeno više od 300.000 KM.

U Administrativnom centru Vlade večeras su prisutni potpredsjednici RS Emil Vlajki i Enes Suljkanović, predsjednik Vlade Aleksandar Džombić, ministri RS i poslanici u Narodnoj skupštini RS, načelnici opština u RS, episkopi dabrobosanski Nikolaj, zahumsko-hercegovački Grigorije, bihaćko-petrovački Hrizostom, zvorničko-tuzlanski Vasilije, banjalučki biskup Franjo Komarica, ruski ambasador u BiH Aleksandar Bocan-Harčenko, te proslavljeni srpski sportisti Predrag Danilović i Savo Milošević.

U muzičkom dijelu programa nastupaju estradni izvođači Marinko Rokvić, Neda Ukraden, Halid Muslimović i Boris Režak.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE