• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanić: OHR trebalo ukinuti prije šest godina

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić smatra da je OHR trebalo ukinuti još prije šest godina

 Ivanić: OHR trebalo ukinuti prije šest godina Izvor: MONDO

Prema njegovim riječima on praktično ni ne postoji, jer je ova kancelarija danas "grupa stranih birokrata koji su dobro plaćeni, a ništa ne rade".

"Mislim da je OHR već ukinut samo što to još niko nije saopštio, iako bi bilo dobro da se on i zvanično ukine", rekao je Srni Ivanić, komentarišući izjavu šefa Delegacije EU u BiH Petera Sorensena da bi bilo mudro ostaviti mandate OHR-a i EUFOR-a u BiH.

Komentarišući činjenicu da je ova Sorensenova izjava u suprotnosti sa njegovim ranijim stavom o jačoj ulozi Unije u BiH, Ivanić je rekao kako smatra da do promjene u Sorensonovom stavu nije došlo zbog pogoršanja političkih prilika u BiH, jer se stanje u BiH popravilo, već da je riječ o unutrašnjim odnosima na međunarodnij sceni.

Sorensen je izjavio na sastanku sa Zajedničkim odborom za evropske poslove u Parlamentu Irske, krajem marta, da bi bilo mudro ostaviti mandate OHR-a i EUFOR-a u BiH i naglasio da je bitno raditi na odlučivanju o postojećim izvršnim mandatima i za OHR i za EUFOR, pišu "Nezavisne novine" i navode da je ova Sorensenova izjava u suprotnosti sa njegovim ranijim stavom o jačoj ulozi Unije u BiH, što je najavljivao preuzimajući mandat.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE