• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Požar opustišio štandove, šteta 150 hiljada KM

Požar koji je u nedjelju uveče izbio na Novoj pijaci izazvao je štetu od 150.000 maraka, a njegov uzrok još nije utvrđen. Zakupci štandova na saslušanju.

 Požar opustišio štandove, šteta 150 hiljada KM Izvor: MONDO

U požaru su u potpunosti izgorjela 24 štanda, a deset obližnjih je oštećeno. Prema riječima očevidaca, požar se širio velikom brzinom pošto su štandovi naslonjeni jedan na drugi, a brzom intervencijom vatrogasaca spriječena je veća šteta.

Vlasnici tezgi na Novoj pijaci još ne vjeruju da je sva roba, od čije su prodaje prehranjivali porodice, nestala u buktinji.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka juče su pozivali na informativni razgovor sve zakupce štandova na pijaci, prenosi "Glas Srpske".

"Na razgovoru su bili svi zakupci tezgi kako bi se utvrdilo da li je neko od njih ostavio upaljenu grijalicu", rekao je izvor blizak istrazi.

Direktor “Tržnice” Miodrag Kaurin rekao je da je zakupcima štandova koji su izgorjeli u nedjelju uveče ponuđeno da počnu raditi u drugim štandovima.

"Neki od njih su to i prihvatili. Radimo sve, pa i na štetu naše firme, kako bismo ovim ljudima omogućili da što lakše stanu na noge i počnu da rade", rekao je Kaurin i dodao da “Tržnica” posjeduje dovoljno protivpožarnih aparata i ispravnih hidranata.

Vlasnica jednog od štandova Branka Lučar sa suzama u očima nam je ispričala da je u ovaj posao uložila svu ušteđevinu i kredit koji je podigla. Lučareva je dodala da je ova radnja bila jedini izvor prihoda za njenu četvoročlanu porodicu.

"Imala sam nešto ušteđevine i digla sam kredit od šest hiljada maraka i sve sam to uložila u ovaj kiosk. Muž mi nije zaposlen i od zarade na pijaci izdržavam porodicu. Sada ne znam šta ću, od čega da vraćam kredit i kako da prehranim dvoje male djece", rekla je Lučareva.

Vlasnici radnji na pijaci sumnjaju da je požar podmetnut.

"Ne znam šta bi drugo moglo biti uzrok požara. Naši kiosci nemaju struje, pa ne mogu biti instalacije. Sumnjam da je neko ostavio uključenu gasnu bocu jer se nedjeljom niko ne grije, pošto ima puno posla", ispričala je jedna od vlasnica kioska.

Svi izgorjeli štandovi su u vlasništvu “Tržnice”, a mjesečna kirija je nešto niža od 500 maraka.

U izgorjelim štandovima bilo je odjeće, obuće, hrane, kozmetike, a posebno je zanimljivo što je u jednoj radnji izgorjelo sve osim ikone.
Sumnje

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE