• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Policija FBiH: Muslića rigorozno kazniti!

Federalna uprava policije zatražila je da njen službenik Enes Muslić (37), koji je 7. aprila u Mostaru ubio Amilu Sabljić (24), bude rigorozno kažnjen.

 Policija FBiH: Muslića rigorozno kazniti! Izvor: MONDO

U saopštenju iz Federalne uprave policije navodi se da je nakon provedenog internog postupka utvrđeno da je Muslić počinio težak zločin, lišio života mladu osobu, i na taj način nanio nenadoknadiv gubitak porodici ubijene, što je, kako se ističe, za svaku osudu.

Izrazivši saučešće porodici Sabljić, Federalna uprava policije naglašava da je ovim činom nanesena i šteta ugledu časnog policijskog poziva za svu policijsku strukturu Federacije BiH /FBiH/.

Nakon provedenog internog postupka, kojeg je izvršila Jedinica za profesionalne standarde Federalne uprave policije, utvrđeno je da je Muslić u noći između 6. i 7. aprila samovoljno napustio radno mjesto te se u službenoj uniformi i sa službenim pištoljem uputio u nepoznatom pravcu u Mostaru.

Rekonstrukcijom događaja utvrđeno je da se Muslić nakon samovoljnog udaljavanja sa radnog mjesta našao sa Sabljićevom, sa kojom je bio u vezi, te je, najvjerovatnije iz ljubomore i u stanju psihičke poremećenosti, ubio pucajući iz službenog pištolja.

"Upotreba vatrenog oružja i postupak policijskog službenika Enesa Muslića nisu na bilo koji način u vezi sa obavljanjem njegove službene dužnosti kao policijskog službenika Federalne uprave policije", ističe se u saopštenju.

Muslić je odmah nakon izvršenja krivičnog djela lišen slobode, a prema njemu su preduzete mjere utvrđivanja krivično-pravne i radne odgovornosti.

Određena mu je mjera pritvora i suspendovan je sa dužnosti, a u toku je postupak utvrđivanja prestanka radnog odnosa.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE