• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednik i premijer RS čestitali Vaskrs

Predsjednik i premijer RS Milorad Dodik i Aleksandar Džombić čestitali vjernicima i sveštenstvu pravoslavne vjeroispovjesti Vaskrs

 Predsjednik i premijer RS čestitali Vaskrs Izvor: MONDO

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je Vasrks Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, arhijerejima, sveštenstvu i svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH, sa željom da predstojeći praznici donesu mnogo radosti, sreće, Božijeg blagoslova i duhovnog mira.

"Hristovo Vaskrsenje, a u njemu i vaskrsenje svih ljudi, putokaz je ljudima kako da zadobiju vječni život i ohrabrenje da, živeći u skladu sa hrišćanskim i civilizacijskim vrijednostima ljubavi, mira i solidarnosti doprinesu boljem međusobnom razumijevanju, jačanju tolerancije i opštem napretku", navodi se u čestitki predsjednika Republike.

Povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, predsjednik Dodik pozdravio je sve vjernike uz tradicionalan pozdrav "Hristos Vaskrse - Vaistinu Vaskrse".

Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić danas je čestitao Vaskrs Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, svim arhijerejima, sveštenstvu i srpskom pravoslavnom narodu.

Uz tradicionalni pozdrav Hristos vaskrse, Džombić je pravoslavnim vjernicima poželio da predstojeće praznične dane provedu u miru, zdravlju i svakom dobru, sa svojim najbližima i porodicom, u duhu pravoslavne tradicije.

Najveći hrišćanski praznik - Vaskrs pravoslavni vjernici proslavljaju u nedjelju, 15. aprila.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE