• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bevanda: BiH blokirana zbog nedonosenja budžeta

Predsjednik Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda očekuje dogovor oko ovogodišnjeg budžeta na narednoj sjednici, a proteste koji su sve češći proteklih dana doživljava kao manipulaciju.

 Bevanda: BiH blokirana zbog nedonosenja budžeta Izvor: MONDO

On je podsjetio da je rasprava oko budžeta za ovu godinu završena i da se očekuje usaglasavanje na sjednici koja će biti održana naredne sedmice, ocijenivši da je u BiH sve blokirano zbog političkih manipulacija i nedonošenja budžeta.

"To je jedna od ključnih stvari. Ja sam bio šokiran tvrdnjama iz Centralne banke BiH da kreditni rejting BiH nije ugrožen zbog nedonošenja budžeta. Apsolutno je suprotno. Donošenje budžeta usporava sve aktivnosti. Ja sam se nadao da će biti donesen do 31. marta i da nije bilo tih političkih manipulacija sasvim sam siguran da bismo ga imali", rekao je Bevanda u intrvju za mostarski "Dnevnik".

Bevanda kaže da se slaže da sindikalnim zahtjevima za štednju i dodaje da prije svega misli da je potrebno smanjiti troškove za reprezentaciju direktorima i čelnim službenicima agencija.

"Oni (sindikati) pozivaju da se rasipništvo u tim agencijama, kojeg očigledno ima, smanji i ja sam saglasan oko toga. Naime, ne možemo provoditi mjere štednje samo smanjivanjem plata djelatnicima tih službi, nego i na ovim često nepotrebnim troškovima nad kojima nije bilo nadzora", rekao je on.

Govoreći o skorom samitu NATO-a, Bevanda je podsjetio da BiH intenzivno radi na pitanju vojne imovine u skladu s onim što su dogovorili lideri.

"To ide svojim tempom i nadam se da ćemo biti vjerodostojni i da ćemo do potrebnoga roka završiti obaveze i dobiti pozitivan odgovor od NATO-a. Očekuje se da na predstojećem zasjedanju Savjeta za sprovođenje mira bude upućen jasniji signal za ubrzavanje eropskoga puta", rekao je Bevanda.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE