• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jašarević najavio napade na Njemačku

Mevlid Jašarević u video poruci snimljenoj uoči napada na američku Ambasadu u Sarajevu priprijetio i Njemačkoj zbog učešća njenih vojnika u Avganistanu

 Jašarević najavio napade na Njemačku Izvor: MONDO

Napadač na američku Ambasadu u Sarajevu Mevlid Jašarević u svojoj video oporuci, osim otvorenih prijetnji Amerikancima, objavio je svojevrstran rat Njemačkoj zbog učešća njenih vojnika u misiji u Avganistanu.

Kompletan snimak oporuke u posjedu je Tužilaštva BiH, a prema pisanju sarajevskog "Dnevnog avaza", njemačke vlasti najvjerovatnije su odavno upoznate o prijetnjama.

List navodi da Jašarević najavljuje terorističke napade koji bi trebalo da se dogode nakon napada koji je izveo u Sarajevu na Ambasadu SAD, što upućuje na to da je on dio organizovane grupe.

"Znajte, ako ne povučete za mjesec dana svoju vojsku iz Avganistana i ne povučete se iz borbe protiv islama i muslimana, stići će vas trovanje vaše hrane i vode, čak i vaše paščadi. Vi ste ustali u rat protiv muslimana. A, sad će muslimani da dođu s ratom vašim kućama", Jašarevićeve su prijetnje.

Sarajevski dnevnik, koji je došao u posjed kompletne video oporuke snimljene uoči napada na Ambasadu SAD u Sarajevu, piše da nije poznato kada je i gdje oporuka pronađena, te da su je istražioci, prema nezvaničnim informacijma, pronašli prilikom pretresa u Gornjoj Maoči, gdje je Jašarević boravio.

Ranije su u medijima objavljeni dijelovi oporuke u kojoj je Jašarević najavio svoj napad na američku Ambasadu.

Vehabija Mevlid Jašarević 28. oktobra prošle godine izveo je teroristički napad na Ambasadu SAD u Sarajevu, na koju je pucao iz kalašnjikova i tom prilikom ranio jednog policajca.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE