• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko će vladati Beogradom?

Formiranje vlasti u Beogradu, odnosno konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda u ponedeljakk, 14. jula biće više nego zanimljivo.

 Ko će vladati Beogradom? Izvor: MONDO

Niko sa sigurnošću ne može da kaže ko će od naredne nedelje vladati Beogradom i da li će glavni grad Srbije uopšte dobiti novu vladu u ponedeljak.

Socijalistička partija Srbije je "najbolja udavača" i oko njene naklonosti se lome koplja. sa jedne strane, predstavnici gradskog odbora SPS-a su već potpisali neku vrstu dogovora sa Srpskom radikalnom strankom (SRS) i Demokratskom strankom Srbije (DSS), ali je veliko pitanje kako će se socijalisti ponašati na sednici u utorak, odnosno koji će stav zauzeti centrala.

Izvršni odbor beogradskih socijalista odlučio je u petak da da Predsedništvu SPS prepusti donošenje odluke o formiranju vlasti u Beogradu, rečeno je Tanjugu u toj stranci.

Predsedništvo socijalista trebalo da preispita koalicioni sporazum sa narodnjacima i radikalima, koji je ranije postignut o formiranju odborničke većine na nivou glavnog grada, precizirao je isti izvor.


Članovi Izvršnog odbora gradskog odbora socijalista smatraju da na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda, zakazanoj za ponedeljak, 14 jul, treba samo verifikovati mandate odbornika.

Potpredsednik SPS Žarko Obradović izjavio je u četvrtak da je logično da vlast u Beogradu bude identična onoj na republičkom nivou.

Demokratska stranka Srbije u petak je, preko svog portparola, izrazila uverenje da će koalicija radikala, narodnjaka i socijalista formirati većinu na konstitutivnoj sednici Skupštine Beograda.

Portparol DSS Andreja Mladenović izjavio je su "unutar te koalicije dogovoreni nastup odbornika i ostali detalji predviđeni za predstojeću sednicu gradskog parlamenta".

Sa druge strane, Liberalno-demokratska partija (LDP) saopštila je da je "spremna na saradnju sa Demokratskom strankom kako bi se u Beogradu formirala vlast koja bi trebalo da spreči da glavni grad postane poslednje uporište koalicije Šešelj - Koštunica koja bi unazadila zemlju".

"Zbog toga će LDP podržati i pomoći DS-u da formira vlast u Beogradu",
navedeno je u saopštenju LDP.

(www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE