• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić živeo u Beču 18 meseci!

U Beču nije bio Dragan David Dabić, već pera Glumac - sa hrvatskim pasošem.

 Karadžić živeo u Beču 18 meseci! Izvor: MONDO

Bivši predsednik RS Radovan Karadžić živeo je od sredine 2006. do kraja 2007. u Beču, tvrdi dnevnik "Esterajh".

Bečki list ističe da je, tokom boravka u Beču, živeo na adresi Mercštrase 148 (Marzstraše) u 14.okrugu, gde je ujedno radio i kao nadrilekar "Pera" od juna 2006. do kraja 2007. "Plaćao sam po tretmanu 100 evra, i on je radio sa toplotom tela, stavljao je magnete i masirao me je nežno i dugo", rekao je jedan neimenovani pacijent Karadžića.

Karadžić u Beču nije radio kao nadrilekar Dragan Dabić, pod kojim je uhapšen u Beogradu, već je imao hrvatski pasoš na ime Petar Glumac, s kojim je ušao u zemlju. Taj pasoš je koristio jer je bez vize mogao da putuje po EU.

Policija trenutno proverava kakve veze je Karadžić imao sa ženom u čijem stanu je boravio, kao i da li je on dolazio češće u Beč, ili je na duže vreme živeo u ovom gradu.

"Esterajh" takođe tvrdi da je Karadžić bio redovni gost restorana "Lara" koji se nalazi u zgradi u kojoj je boravio. On je do kraja 2007. dva do tri puta nedeljno posećivao ovaj objekat, tvrdi vlasnik. "On je uvek naručivao turska jela od piletine", objasnio je on.

Karadžić, to jest "Pera", je krajem 2007. dobio zabranu ulaska u restoran, pošto se sve glasnije i emocionalnije "politički angažovao", tvrdi neimenovani vlasnik lokala."Zabranio sam čoveku koji je uvek bio odeven u crno da ulazi u restoran zato što je sve više i žešće podsticao političke debate. On je pokušavao da u restoranu posvađa Kurde i Turke. Ja ne želim nikakve političke svađe i zbog toga sam mu zabranio ulazak", ispričao je ugostitelj.

Austrijsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je sinoć da je u kontaktu sa srpskim i hrvatskim vlastima i da ispituje svedoke kako bi proverilo da li je čovek koga su prošle godine policajci u Beču legitimisali kao Petra Glumca u stvari bio haški optuženik Radovan Karadžić.

Portparol austrijskog ministarstva Rudolf Golia potvrdio je za austrijsku agenciju APA pisanje lista "Kronen cajtung" da je Karadžić boravio prošle godine u Beču i da su ga specijalne jedinice austrijske policije "Kobra" slučajno legitimisale, tokom potrage za jednim osumnjičenim čovekom u jednom stanu u Beču 4. maja 2007, ali da u njemu nisu prepoznale bivšeg predsednika Republike Srpske.

Golia je, međutim, u izjavi austrijskoj televiziji rekao da su- pošto su objavljene fotografije Karadžića posle njegovog hapšenja u Srbiji- "policajci koji su učestvovali u akciji (u Beču 4. maja 2007) rekli da je čovek kojeg su (u stanu) sreli verovatno bio Karadžić".

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE