• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas baš vrelo!

U BiH danas se očekuje sunčano vrijeme sa dnevnom temperaturom vazduha do 42 stepena Celzijusova.

 Danas baš vrelo! Izvor: MONDO

Najviša dnevna temperatura biće od 35 do 40, na sjeveru, jugu i jugoistoku oko 42, a u višim predjelima i na planinama od 33 stepena Celzijusova.

U BiH jutro je bilo vedro.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Istočni Drvar 12, Sokolac, Foča, Rudo i Goražde 15, Srebrenica i Gacko 17, Drinić, Ribnik, Bugojno, Čemerno, Ivan-sedlo, Višegrad i Nevesinje 18, Kupres, Livno, Novi Grad, Sarajevo, Bjelašnica, Zvornik, LJubinje 19, Bihać, Sanski Most, Srbac, Tuzla, Zenica, Han Pijesak i Bileća 20, Mrkonjić Grad 21, Prijedor, Banjaluka i Doboj 22, Bijeljina i Stolac 23, Trebinje, Čapljina i Neum 25, Mostar 26 i Gradačac 28 stepeni Celzijusovih.

BiH juče je bila najtoplija zemlja u Evropi, gdje je dnevna temperatura vazduha dostizala 40 stepeni Celzijusovih.

Mostar je bio najtopliji evropski grad s temperaturom od 40,6 stepeni, dok je u Banjaluci, Zenici, Neumu mjereno 40 stepeni Celzijusovih.

U popodnevnim satima u pograničnom dijelu BiH i Hrvatske došlo je do razvoja kumulonimbusa, oblaka koji je odgovoran za jake vjetrove, snažne pljuskove, grad, gromove i munje, tornada, pijavice i trombe, prenose hrvatski mediji.

To je u pogranični dijelu juče uzrokovalo pljuskove s grmljavinom i kišu, pa je tako u Livnu palo i dva litra kiše po metru kvadratnom, a temperatura vazduha je sa 35,4 pala na 29,9 stepeni Celzijusovih.

U ostalim gradovima jugoistočne Evrope, koji je juče bio najtopliji dio starog kontinenta, mjerena je rekordno visoka temperatura vazduha. Tako je Podgorica bila drugi najtopliji evropski grad s 40,2 stepena Celzijusova.

Po 40 stepeni Celzijusovih bilo je i u nekim dijelovima Italije i Albanije, dok je LJubljana s 39,5 stepeni Celzijusovih zabilježila najviši temperaturu vazduha od početka zvaničnih meteoroloških mjerenja.

Uprkos visokoj temperaturi, ni Mostar i Podgorica juče nisu oborili temperaturne rekorde.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE