• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vlada RS ne ignoriše pojedine opštine"

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da se Vlada Srpske ponaša u skladu sa zakonima i stvarnim potrebama svake lokalne zajednice.

 "Vlada RS ne ignoriše pojedine opštine" Izvor: MONDO

"Zadovoljna sam odnosom Vlade Srpske prema lokalnim zajednicama. Ne postoji nikakav ignorantski odnos prema njima, jer je to apsolutno nemoguće", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je sinoć za banjalučku "Bel televiziju" rekla da je bilo određenih pritužbi dvojice načelnika opština upućene Vladi Srpske.

"Reagovala sam na takve optužbe zato što nisu u redu. Pojedini načelnici opština su zloupotrijebili neke situacije i oštricu usmjerili prema Vladi Srpske, umjesto da rade svoj posao na dobrobit građana", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila da je Vlada Republike Srpske u posljednjih nekoliko godina u skoro svakoj opštini realizovala određene projekte iz razvojnog programa.

"Ne postoji nijedan važan infrastrukturni projekat u kojem nije učestvovala Vlada Srpske. Zar je ignorantski odnos ako gradite škole, vrtiće, ako se daje podrška privredi", upitala je Cvijanovićeva.

Ona je navela da je politički neodgovorno da bilo koji funkcioner ne bude prisutan kada se otvara ili obilježava početak nekog važnog infrastrukturnog projekta.

"Ponosni smo jer je realizovan projekat `Čemerno`. Cijenili smo kolika je stvarna potreba povezivanja Hercegovine sa ostatkom Republike Srpske i svi treba da budemo u funkciji njenog razvoja", istakla je Cvijanovićeva.

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da Vlada Srpske izvršava redovno sve obaveze prema budžetskim korisnicima. 

"Na osnovu svih analiza koje smo radili mogli smo da donesemo odluku i utvrdimo dinamiku vraćanja nivoa plata u Republici Srpskoj", izjavila je Cvijanovićeva. 

Ona je sinoć za banjalučku "Bel televiziju" rekla da se intenzivno rade analize budžeta kako bi se rješavala i druga pitanja. 

"Vjerujem da ćemo moći povisiti i procenat penzija. Ovo su teška i složena vremena, ali moramo se kretati u zadatim i realnim okvirima", istakla je Cvijanovićeva. 

Premijer Srpske je ocijenila da postoje problemi kada su u pitanju punjenja budžeta lokalnih zajednica. 

"Stanje nije alarmantno, ali postoje lokalne zajednice gdje se moraju uraditi ozbiljne mjere kako bi se budžeti sanirali", istakla je Cvijanovićeva. 

Prema njenim riječima, interakcijom Vlade Srpske i lokalnih zajednica može se dosta postići u rješavanju postojećih problema.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE