• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbac: Potukli se koalicioni partneri

Predsjedniku srbačkog DNS-a Ljubi Rakiću tjelesne povrede nanio direktor "Vodovoda" Slaven Marić (DNS)

 Srbac: Potukli se koalicioni partneri Izvor: MONDO

Dva lica prijavila su Policijskoj stanici Srbac narušavanje javnog reda i mira, potvrdila je Srni portparol Centra javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka Marija Markanović.

"Rad na utvrđivanju činjeničnog stanja je u toku, a nakon toga biće podnesen prekršajni nalog nadležnom osnovnom sudu", dodala je Markanovićeva.

Markanovićeva je precizirala da je između 11. i 12. avgusta od 19.00 do 7.00 časova Policijskoj stanici Srbac prijavljeno narušavanje javnog reda i mira od dva lica.

Načelnik opštine Srbac Drago Ćirić (NSP) rekao je da su se predsjednik srbačkog DNS-a i odbornik te partije u Skupštini opštine LJubo Rakić i direktor srbačkog "Vodovoda" Slaven Marić (DNS) "sporječkali i pohrvali", ali da nije bilo tuče i udaranja.

"Došlo je do privatne razmirice, čiji uzrok ne znam, u ugostiteljskom objektu u kojem sam se slučajno zatekao", rekao je Ćirić Srni i dodao da je pokušao smiriti Rakića i Marića.

Ćirić smatra da nije bilo potrebe da se zove policija, jer su se učesnici rasprave brzo smirili i razišli.

Predsjednik Opštinskog odbora DNS-a LJubo Rakić rekao je Srni da je bilo "nekih kontakata", navodeći da je riječ o određenim unutarstranačkim razmiracama u vezi sa kadrovima.

"Direktor `Vodovoda` (Slaven Marić) nije ispoštovao stranačku disciplinu vezanu za kardovsku listu pri upošljavanju, što sam tražio od njega, kao i da ispoštuje to što stranka odluči. On se u momentu nije iskontrolisao i krenuo je na mene", rekao je Rakić.

Do Slavena Marića Srna nije mogla doći - u "Vodovodu" su rekli da je "upravo izašao", u Opštinskom odboru DNS-u da "nije tu", a nije bio prisutan ni u prostorijama skupštine opštine.

Od kako su prije mjesec dana ionako slabu skupštinsku većinu u opštini Srbac ugrozila dva odbornika istupanjem iz DP-a i SNS-a, nezadovoljstvo vladajuće koalicije okupljene oko načelnika opštine Drage Ćirića (NSP) i koalicije "Zvono", koju predvodi PDP, ovih dana doživljava svoj vrhunac - tučom koalicionih partnera, saznaje Srna.

Rasprava u kojoj su juče popodne u jednom ugostiteljskom objektu u Srpcu učestvovali načelnik opštine Drago Ćirić (NSP), direktor Doma zdravlja i odbornik u Skupštini opštine Srbac Saša Jovičić (PDP), predsjednik srbačkog DNS-a i odbornik te partije u Skupštini opštine Ljubo Rakić, te direktor srbačkog "Vodovoda" Slaven Marić (DNS), kulminirala je žestokim fizičkim obračunom na očigled većeg broja gostiju.

"Najdeblji kraj" u obračunu izvukao je predsjednik srbačkog DNS-a Ljubo Rakić, kojem je tjelesne povrede nanio direktor "Vodovoda" Slaven Marić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE