• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnici "Dalekovoda" nastavili štrajk

Radnici "Dalekovoda" iz Rudanke kod Doboja nastavili su štrajk i poslije današnjih pregovora sa upravom i većinski vlasnikom iz Zagreba.

 Radnici "Dalekovoda" nastavili štrajk Izvor: MONDO

Predsjednik Sindikata metalaca i rudara Republike Srpske Obrad Belenzada najavio je da je današnji sastanak početak dugoročnih pregovora.

"Danas je zaključeno da će se pokušati naći sredstva za isplatu jedne i po plate, što je uslov štrajkačkog odbora da se proizvodnja nastavi, da rukovodstvo pripremi program restrukturisanja preduzeća, te da iduće sedmice bude održan i sastanak predstavnika Upravnog odbora većinskog vlasnika `Dalekovod` Zagreb sa ministrom industrije, energetike i rudarstva Srpske Željkom Kovačevićem", naveo je Belenzada.

Predsjednik štrajkačkog odbora Petar Mitrović nije zadovoljan rezultatom pregovora.

"Od trenutno zaposlenih 166 radnika, predviđeno je smanjenje na oko sedamdeset. Firma je pod hipotekom, račun blokiran, a sredstava nema za isplatu otpremnine", rekao je Mitrović.

On je naglasio da i dalje ima nesuglasica između dvije uprave, a indikator toga jeste i što je današnji sastanak održan u prostorijama dobojske Privredne komore, a ne u firmi.

Radnici Fabrike stubova i konstrukcija "Dalekovod" iz Doboja štrajkuju od četvrtka, 8. avgusta i zahtijevaju da im se, između ostalog, isplati pet plata, tri regresa, karte za prevoz i da se obezbijedi nastavak proizvodnje.

Prema godišnjem izvještaju, ukupni gubitak "Dalekovoda" iz Zagreba, koji je većinski vlasnik dobojskog "Dalekovoda", za 2012. godinu iznosi oko 441.2 miliona kuna (oko 58,5 miliona evra).

Zbog nedovoljne likvidnosti i čestog blokiranja računa, zagrebački "Dalekovod" je krajem 2012. godine zatražio postupak predstečajne nagodbe. Na ročišu u aprilu Uprava je načelno sklopila nagodbu sa povjeriocima o vraćanju duga, ali Trgovački sud u Zagrebu otkazao je ročište zakazano za 23. jul.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE