• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Objavljena lista popisivača iz Novog Grada

Popisna komisija u Novom Gradu objavila je preliminarnu listu kandidata prijavljenih za popis stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH.

 Objavljena lista popisivača iz Novog Grada Izvor: MONDO

Od prijavljenih 384 kandidata za popisivače, uslove je ispunilo njih 290, dok je od 58 prijavljenih za instruktore, uslove zadovoljilo njih 54.

Prigovori se podnose Popisnoj komisiji u roku od pet dana, a obrasci se mogu preuzeti na info-pultu Administrativne službe opštine Novi Grad.

Predsjednik Komisije Nada Dmitrašinović rekla je da će u Novom Gradu biti angažovana 134 popisivača, dok je za instruktore predviđeno 17 lica.

"Po nacionalnoj zastupljenosti na osnovu popisa iz 1991. godine, posao popisivača obavljaće 79 Srba, 47 Bošnjaka, dva Hrvata i šest lica iz reda ostalih", pojasnila je Dmitrašinovićeva.

Prema njenim riječima, 10 instruktora biće iz reda srpskog naroda, šest iz reda bošnjačkog i jedan iz reda ostalih naroda, a biće odabrano i 20 odsto rezervnih kandidata.

Konačna lista potvrđena od Zavoda za statistiku Republike Srpske sa rasporedom popisivača, datumom održavanja obuke i rokovima za podjelu metodoloških materijala za obuku biće objavljena do 25. avgusta na oglasnoj tabli i internet starnici opštine Novi Grad.

Nakon toga izabrani kandidati treba da se jave u kancelariju popisne komisije u roku od dva dana.

"Kandidate koji se ne jave, Komisija će do 28. avgusta telefonom ili pisanim putem obavijestiti o terminu i mjestu obuke. Ako se i nakon toga ne jave do 30. avgusta, biće pozvan sljedeći kandidat na listi, uzimajući u obzir etničku pripadnost", dodala je Dmitrašinovićeva.

Prema instrukcijama za izbor popisnih organa i osoblja koje će biti angažovano u popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godini, obuka za instruktore i članove popisne komisije biće organizovana od 6. do 10. septembra, a za popisivače od 16. do 20. septembra, dok će popis biti održan od 1. do 15. oktobra.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE