• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"BiH će biti proglašena za nemogući slučaj"

Predsjednik SDS Mladen Bosić ne vidi pomake za rješavanje pitanja "Sejdić-Finci" te misli da bi BiH mogla biti proglašena kao "nemoguć slučaj".

 "BiH će biti proglašena za nemogući slučaj" Izvor: MONDO

Sada se, ponavlja, čeka dogovor stranaka u Federaciji BiH o mogućem rješenju za provođenje te odluke, jer je pozicija RS jasna i dogovorena od svih stranaka i nije protiv rješenja u FBiH.

"Onog trenutka kada naprave neki dogovor bošnjački i hvatski političari, tada će se steći uslovi za konačno rješenje za 'Sejdić-Finci'", rekao je Bosić iznoseći svoju procjenu da, ako ima dobre volje, sve se može dogovoriti za desetak dana, prenosi agencija Fena.

Bosić je u izjavi u Banjaluci, nakon razgovora s odlazećim ambasadorom SAD-a Patrikom Munom, rekao da su odnos SAD-a i SDS-a u prošlosti bili različiti, zavisno od određenog perioda.

Potvrdio je da je u vrijeme Munovog mandata došlo do poboljšanja tih odnosa i, kako je rekao, boljeg razumijevanja između američke diplomatije i SDS-a.

"Uspostavili smo korektan odnos, kao što Ambasada SAD-a u BiH ima korektan odnos i sa svim drugim političkim strankama", rekao je Bosić, ali i naglasio da SDS još ima sankcije američkog kongresa o odnosu prema toj stranci i da očekuje da se to pitanje razmotri.

Na sastanku u Banjaluci razmijenili su i mišljenja o političkoj situaciji u BiH, posebno pitanjima rješenja za provođenje odluke "Sejdić-Finci", te za vojnu i državnu imovinu.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE