• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jablanica: Požari i dalje aktivni

U Donjoj Jablanici i Draganjskoj planini požari su i dalje aktivni, zbog čega je potrebno djelovanje helikoptera i u popodnevnim časovima.

 Jablanica: Požari i dalje aktivni Izvor: MONDO

Na području opštine Jablanica jutrošnjim djelovanjem helikoptera Oružanih snaga BiH postignuti su dobri efekti u zaustavljanju požarne linije u Donjoj Jablanici i Draganjskoj planini, gdje su požari i dalje aktivni, saopšteno je iz Federalne uprave Civilne zaštite.

Trenutno je na požarištu Draganjska planina prisutna veća koncentracija dima, a svakodnevnim porastom temperature dolazi i do usložnjavanja situacije na požarištima, zbog čega je potrebno djelovanje helikoptera i u popodnevnim časovima.

Imajući u vidu da se situacija na oba požarišta stalno usložnjava, za naredni period je potrebno kontinuirano djelovanje dva helikoptera, dodaje se u saopštenju.

Pomoćnik načelnika u Upravi Civilne zaštite Jablanica Omer Nezirić kaže da je najteža situacija iznad Donje Jablanice, gdje ima više čvorišta u nepristupačnom terenu.

"U Draganjskoj planini nije dobra situacija, ali manja je opasnost po naseljena mjesta. Ni u Donjoj Jablanici nisu još ugrožene kuće, ali nepovoljan razvoj okolnosti - kao što su južni vjetar, strujanje, prodor užarenih masa niz litice može uvijek da naruši tu sigurnost", rekao je Nezirić.

Iz Federalne uprave Civilne zaštite saopšteno je da je sinoć oko 22.00 časa izbio požar u ergeli konja u opštini Ilidža. Vatra je zahvatila objekte ergele i sijeno, a lokalizovana je jutros oko 8.00 časova.

Stradalih ljudi i životinja nije bilo, a materijalna šteta je velika.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE