• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo: Protest radnika "Hidrogradnje"

Više stotina radnika sarajevske "Hidrogradnje", koji već mjesec dana štrajku, protestuje danas ispred zgrade Parlamenta FBiH u Sarajevu.

 Sarajevo: Protest radnika "Hidrogradnje"  Izvor: MONDO

Više stotina radnika sarajevske "Hidrogradnje", koji već mjesec dana štrajkuju, trenutno se nalaze ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH (FBiH) gdje očekuju da ih prime članovi Zakonodavno-pravne komisije Predstavničkog doma federalnog parlamenta.

Nezadovoljni radnici će članovima ove komisije predočiti dokumentaciju u vezi sa finansijskim poslovanjem "Hidrogradnje" i novcem od iračkog duga.

Predsjednik Štrajkačkog odbora Selim Salamović rekao je Srni da su radnici očekivali da će ih primiti predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Fehim Škaljić, za koga su saznali da je službeno odsutan.

Salamović je dodao da će radnici "Hidrogradnje" nakon sastanka sa članovima Zakonodavno-pravne komisije otići pred direkciju ove firme, kako bi o zaključcima sa tog sastanka upoznali i ostale radnike.

Radnici "Hidrogradnje" ranije danas okupili su se ispred zgrade Predsjedništva BiH u Sarajevu, gdje su zviždanjem, povicima i tranparentima izrazili nezadovoljstvom svojim i statusom preduzeća, kao i odnosom vlasti prema njemu.

Radnicima "Hidrogradnje", koji su se okupili u 11.55 časova, podršku su pružili i radnici građevinskih preduzeća "Bosna" i "Vranica", preduzeća koja su u stečaju.

Predsjednik štrajkačkog odbora "Hidrogradnje" Selim Salamović rekao je da radnici današnjim masovnim protestom žele ukazati na činjenicu da Vlada FBiH ne poštuje sporazum koji su 21. oktobra potpisali federalni premijer Nermin Nikšić i ministar energetike, rudarstva i industrije Erdal Trhulj.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE