• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jahorina: Konferencija protiv nasilja

Konferencija na temu suzbijanja nasilja među mladima biće održana na Jahorini, 14. i 15. novembra u Hotelu Termag.

 Jahorina: Konferencija protiv nasilja  Izvor: MONDO

Konferencija nosi naziv „Mladići kao saveznici u zaustavljanju nasilja: aktivizmom do transformacije maskuliniteta“, a organizator je CARE International Balkans i partnerske organizacije.

Konferencija se organizuje u okviru projekta „Inicijativa mladića za spriječavanje rodno zasnovanog nasilja na sjevero - zapadnom Balkanu“ koji CARE International sprovodi vec sedmu godinu zaredom u saradnji sa devet međunarodnih i lokalnih partnerskih organizacija.

Projekat je fokusiran na promjenu stavova i ponašanja mladića u vezi rodno zasnovanog i vršnjackog nasilja i trenutno se sprovodi u više od 30 gradova u regionu, među kojima su Sarajevo, Banja Luka, Zagreb, Mostar, Beograd, Kosovska Mitrovica i Priština, a uz podršku nadležnih ministarstava, srednjih škola, mladića, djevojaka, roditelja i šire zajednice.

Od početka ove godine, organizovano je više od 1000 edukativnih radionica na kojima je prisustvovalo preko 5,500 mladih.

„U cilju zajedničke borbe protiv nasilja čiji je porast zabilježen među mladima u cijelom regionu, ova konferencija želi da okupi predstavnike relevantnih institucija i organizacija i pokrene diskusiju o mjerama i politikama za aktivno uključivanje mladića i djevojaka u suzbijanje svih oblika nasilja i promociju zdravih životnih stilova“, kažu organizatori konferencije.

Ovaj projekat sprovodi se u saradnji sa lokalnim omladinskim partnerskim organizacijama: Centar E8 (Beograd), Perpetuum Mobile (Banja Luka), Asocijacija XY (Sarajevo), Altruist (Mostar), Status M (Zagreb), Sinergija (Kosovska Mitrovica), i Peer Educators Network (Priština). Partneri na projektu su i organizacije Smart Kolektiv (Beograd), Institut Promundo (Brazil) i ICRW (SAD).

VIDEO

Da bi učestvovali na konferenciji, potrebno je da se prijavite na OVOM LINKU.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE