• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mrđa i Nikolić na prijevremenoj slobodi

Haški tribunal prijevremeno je oslobodio Srbe Darka Mrđu i Dragana Nikolića, osuđene za zločine nad muslimanima u BiH, 1992.

 Mrđa i Nikolić na prijevremenoj slobodi Izvor: MONDO

Kako je večeras saopšteno, predsjednik Tribunala Teodor Meron usvojio je zahtjeve Mrđe i Nikolića da budu pušteni na slobodu pošto su izdržali dvije trećine kazni.

Mrđa, bivši policajac iz Prijedora, osuđen je na 17 godina zatvora, nakon što je pred Tribunalom 2003. priznao krivicu za učešće u ubistvu oko 200 muslimanskih zarobljenika na planini Vlašić, u avgustu 1992.

U odluci sudije Merona piše da je Mrđa pušten na slobodu iz zatvora u Španiji, 10. oktobra ove godine, kada su istekle dvije trećine te kazne.

Nikolić, zvani Jenki, bio je 2005. pravosnažno osuđen na 20 godina zatvora zbog zločina nad muslimanskim zarobljenicima u logoru Sušica kod Vlasenice, gde je bio šef obezbjeđenja. Prethodno je Nikolić priznao krivicu za progon, ubistva, mučenje i seksualno zlostavljanje.

U pritvoru Tribunala, a zatim na izdržavanju kazne u Italiji, Nikolić je bio od hapšenja, 2000. godine. Pušten je na slobodu 20. avgusta ove godine, piše u večeras objavljenoj odluci predsjednika Haškog tribunala.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE