• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Ban­da oti­ma no­vac đa­ci­ma

Ro­di­telji uče­ni­ka Osno­vne ško­le "Bran­ko Ćo­pić" u Bo­riku stra­hu­ju za bez­bje­dnost dje­ce zbog maltretiranja sta­ri­jih ma­lolje­tni­ka

 Banjaluka: Ban­da oti­ma no­vac đa­ci­ma Izvor: MONDO

Gru­pa sta­ri­jih ma­lolje­tni­ka ne pres­ta­je da mal­tre­ti­ra djecu, oti­ma im no­vac, a čak ih tje­ra­ju da za njih pro­se.

Tor­tu­ra nad osnov­ci­ma u bli­zi­ni ško­le tra­je još od ma­ja, a nas­tavljena je i u no­voj škol­skoj go­di­ni. Iako su ne­ki od ro­di­telja na­sil­ni­ke pri­ja­vi­li po­li­ci­ji, ni­šta se ni­je pro­mi­je­ni­lo.

Po­je­di­ni ro­di­telji su tek ovih da­na sa­zna­li kroz ka­kav pa­kao pro­la­ze njiho­va dje­ca. Mno­gi ško­lar­ci su mje­se­ci­ma ću­ta­li, jer su im na­sil­ni­ci za­pri­je­ti­li da će ima­ti pro­ble­ma s njima ako bi­lo ko­me is­pri­ča­ju šta se de­ša­va u bli­zi­ni ško­le.

"Gru­pa od de­set do 15 srednjo­ško­la­ca ko­ji se­be na­zi­va­ju "psi­hi­ja­tri­ja" na­pa­da uče­ni­ke na škol­skom igra­li­štu ili u bli­zi­ni ško­le. Skupljaju se u bli­zi­ni zgra­de "Pen­ta­gon" i oda­tle odla­ze do ško­le i na­pa­da­ju uče­ni­ke. Oti­ma­ju im pa­re, te­le­fo­ne, odje­ću… Pri­je­te­ći ba­ti­na­ma upo­zo­ri­li su ih da ni­ko­me ne smi­ju ni­šta re­ći. Ve­li­ki broj dje­ce je ću­tao zbog stra­ha od na­sil­ni­ka", is­pri­čao je je­dan od ro­di­telja za "Glas Srpske".

Ro­di­telji je­dnog uče­ni­ka ko­ji je trpio tor­tu­ru du­že od šest mje­se­ci ka­za­li su da su pri­mi­je­ti­li da se njihov sin po­vu­kao u se­be.

"Vi­dje­li smo da ga ne­što mu­či pa smo in­sis­ti­ra­li da nam ka­že. Tek ta­da nam je sve is­pri­čao i os­ta­li smo šo­ki­ra­ni. Re­kao je da od stra­ha ni­je smio bi­lo šta da nam ka­že. Is­pri­čao nam je da je dva ili tri pu­ta se­dmi­čno mo­rao da da­je no­vac gru­pi na­sil­ni­ka", ka­zao je je­dan od ro­di­telja.

Prema riječima roditelja nasilnike su do sada prijavili roditelji 12 djece. Banjalučka policija podnijela je dnas izvještaj Okružnom tužilaštvu protiv dva maloljetnika zbog sumnje da su iznuđivali novac od više maloljetnika, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka.
Osumnjičeni su od maja do oktobra u Banjaluci, prijeteći, iznuđivali od više maloljetnika manje novčane iznose, ukupno 200 KM.

Zbog postojanja sumnje da je jedna osoba nastavila sa iznudama policija je, u saradnji sa banjalučkim Okružnim tužilaštvom, nastavila rad po navedenom krivičnom djelu iznuda.

Policija je po ovom predmetu do sada saslušala 10 maloljetnika i 12 punoljetnih osoba, te je pojačala preventivne aktivnosti u određenim djelovima grada s ciljem sprečavanja iznude ili sličnih protivzakonskih radnji, potvrđeno je iz policije, prenosi Srna. Direktor Osnovne škole "Branko Ćopić" Branislava Pejašinović izjavila je da je upoznata sa ovim problemom.

"Napadi se dešavaju uglavnom kada učenici idu iz škole. Odmah smo reagovali i prijavili policiji navodeći i imena nasilnika. Tražili smo od policije da pojača kontrolu u ovom naselju, naručito u kriznim periodima kada se djeca vraćaju kući ili idu u školu", istakla je Pejašinovićeva.

(MONDO, Foto: Glas Srpske)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE