• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Južni tok" definitvno ide kroz Srpsku

Ambasador Ruske Federacije u BiH Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je danas u Modriči da izgradnja gasovoda kroz Republiku Srpsku nije "samo priča".

 "Južni tok" definitvno ide kroz Srpsku Izvor: MONDO

To je konkretan projekat za koji su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i rukovodstvo "Gasproma" potpisali Memorandum o izgradnji, kazao je Bocan-Harčenko.

Ruski ambasador je rekao da postoji i mapa puta, koja je apsolutna garancija da će krak gasovoda "Južni tok" proći kroz Republiku Srpsku.

Bocan-Harčenko je na sastanku sa načelnicima opština Modriča, Šamac, Novi Grad i Brod, Mladenom Krekićem, Savom Minićem, Snježanom Rajilić i Ilijom Jovičićem, naglasio da će ekonomski razvoj ovog prostora pomoći izgradnja gasovoda, ali i trenutno najbitniji projekti u Modriči i Brodu - Razvoj naftne industrije, te eksploatacija nalazišta nafte u Posavini.

Ambasador Ruske Federacije rekao je da će ovo istovremeno ojačati bilateralne odnose Republike Srpske i Ruske Federacije, koji su već dobri.

Bocan-Harčenko posjetio je i Rafineriju ulja Modriča, a poslije podne planirano je otvaranje Kancelarije Fondacije "Ruski mir" u Srpskom kulturnom centru Modriča.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE