• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Disciplinska prijava zbog “Za dom spremni”

"Za dom spremni! Evo Jovanoviću, kazni i mene ako smiješ". Zbog ove poruke protiv službenice Vlade FBiH podnijeta je disciplinska prijava.

 Disciplinska prijava zbog “Za dom spremni” Izvor: MONDO

Federalna ministarka turizma i životne sredine Branka Djurić podnijela je disciplinsku prijavu protiv Barbarić, saopšteno je iz njene kancelarije za odnose s javnošću.

U obrazloženju prijave kaže se da je razlog to što je podržala hrvatskog reprezentativca Josipa Šimunića statusom na Fejsbuku u kojem je napisala "Za dom spremni", čime je počinila povredu službene dužnosti.

U izjavi za javnost ministarka je najoštrije osudila ponašanje službenice ovog ministarstva, karakterišući ga krajnje neprimjerenim i naglasivši da to "nipošto nije stav institucije u kojoj je zaposlena, niti vlade FBiH", prenio je Dnevni avaz.

"To je njeno lično mišljenje i učiniću sve da se takvo ponašanje najoštrije sankcioniše. Odmah po saznanju o postupcima zaposlene ovog ministarstva preduzela sam sve potrebne korake u tom pravcu", rekla je Djurić.

Barbarić, bivša pjevačica koja je svojevremeno predstavljala BiH na Evrosongu, na Fejsbuku je napisala - "Za dom spremni! Evo Jovanoviću, kazni i mene ako smiješ".

Na svom Fejsbuk profilu ona je "objasnila" i da "ova rečenica nije ništa više nego ljubav i ponos koju osjeća prema domovini, i nema trenutka mržnje u njoj", dodavši i da "istoriju jako dobro poznaje".

Kako podsjeća portal Index.hr, Šimunić je u utorak poslije utakmice Hrvatska - Island u Zagrebu uzeo mikrofon i poveo skandiranje publike ustaškim pozdravom "Za dom spremni".

Hrvatski ministar sporta, obrazovanja i nauke Željko Jovanović prijavio je Šimunića Etičkom odboru Hrvatskog olimpijskog odbora.

Državno tužilaštvo utvrdilo je da je Šimunić prekršio Zakon o sprečavanju nereda na sportskim takmičenjima, a zbog raspirivanja rasne mržnje i uznemiravanje ostalih učesnika javnog okupljanja, kažnjen je sa 25 hiljada kuna (oko 3300 evra).

(MONDO/agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE