• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Er bas Novak Đoković" sletio u Banjaluku

Avion "Er Srbije", koji je poletio iz Beograda, sletio je u Banjaluku, čime je zvanično uspostavljen vazdušni saobraćaj između Srbije i RS.

 "Er bas Novak Đoković" sletio u Banjaluku Izvor: MONDO

Avion su dočekali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministar saobraćaja i veza Srpske Nedeljko Čubrilović, konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić, direktor Aerodroma Banjaluka Miroslav Janjić i direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović. Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je uspostavljanje avionske linije na relaciji Beograd-Banjaluka važno za Srpsku, ne samo u saobraćajnom, nego i emotivnom smislu, te da će institucije vlasti učiniti sve da se ova linija održi.
"Nećemo dozvoliti da stane, nećemo odustati... Moramo razviti kulturu putovanja avionom koju do sada na ovim prostorima nismo imali", rekao je Dodik na banjalučkom aerodromu.

On je naglasio da građani Srpske kompaniju "Er Srbija" doživljavaju kao svoju, te da Srpsku raduje ekonomska ekspanzija ove najveće regionalne avio-kompanije.

"Od ovog dana svi putevi vladinih službenika biće upućeni na ovu liniju, što će biti samo mali mali doprinos održavanju ove linije", naglasio je Dodik.

Ministar saobraćaja i veza Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da danas počinje nova istorija za banjalučki Aerodrom, za koji je vrijedilo čuvati dozvolu za međunarodne linije.

"Svo vrijeme je Vlada Srpske ulagala u Aerodrom Banjaluka, ali i trpjela kritike zbog toga, te se nadam da su svi oni koji su sumnjali, danas razuvjereni", rekao je Čubrilović.

On je naglasio da će avio-linija Beograd-Banjaluka imati svu podršku Vlada Srpske i da su već obezbijeđena sredstva za finansiranje ove linije, koja će joj garantovati ekonomski uspjeh.

Ministar saobraćaja Srbije Aleksandar Antić ocijenio je da uspostavljanje nove linije predstavlja iskorak u međusobnim odnosima Srpske i Srbije i naglasio da je ova linija sjajna vijest za cijeli region.

"U Banjaluku smo došli za 35 minuta. Brže nego što bi došli sa beogradske Karaburme na Banovo brdo. To je motiv i poziv da sarađujemo i da ovu liniju iskoristimo na najbolji mogući način", rekao je Antić.

Generalni direktor kompanije "Er Srbija" Dane Kondić zahvalio je zbog dočeka u Banjaluci i pomoći koju je ova avio-kompanija dobila od institucija vlasti Srpske u uspostavljanju linije.

"Roditelji su mi rođeni blizu Kozare, tako da mogu da kažem da sam došao danas kući", rekao je Kondić, ističući da su veoma važne veze između Banjaluke i Beograda, ali i veze sa svim mjestima u kojima živi srpska dijaspora.

Direktor Aerodroma Banjaluka Miroslav Janjić poželio je dobrodošlicu putnicima i gostima iz Srbije, ističući da će učiniti sve da svi prijemi i otpreme budu na najvišem mogućem nivou.

"Aerodrom Banjaluka podržava održavanje i uspostavljanje novih linija, a već od sutra preko Beograda za nas su dostupne sve značajnije destinacije u Evropi i svijetu", rekao je Janjić.

Avion "Erbas A319 Novak Đoković" poletio je sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" u 12.05 časova, a nakon što je sletio biće organizovana svečana ceremonija u foajeu Aerodroma Banjaluka.

Letovi na relaciji Banjaluka - Beograd u ovoj zimskoj sezoni biće uspostavljeni na dnevnom nivou. Polazak iz Beograda za Banjaluku predviđen je u 14.00 časova, a polazak iz Banjaluke u 15.25 časova.

U predstojećoj ljetnoj sezoni planirani su dva leta - prijepodnevni i večernji. Utorkom, četvrtkom i subotom polasci iz Beograda su u 8.00 časova, a iz Banjaluke u 10.45 časova. Ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom polasci iz Beograda biće u 18.40 časova, a iz Banjaluke u 21.35 časova.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE