• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Split: Ivan Hrkić uhapšen zbog ratnih zločina

Policija u Splitu privela je Ivana Hrkaća, zvanog "Čikota", osumnjičenog za ratne zločine nad Bošnjacima na području Širokog Brijega 1993.

 Split: Ivan Hrkić uhapšen zbog ratnih zločina Izvor: MONDO

Hrkać se tereti da je, kao pripadnik HVO-a, tukao, mučio, zlostavljao i tjerao na prinudne radove zarobljene pripadnike takozvane Armije BiH, te da je ubio jednog zatvorenika. 

Tužilaštvo BiH je saopštilo da je protiv ovog osumnjičenog, koji se od pravosuđa BiH godinama skrivao u Hrvatskoj, podiglo optužnicu, a tek nakon potpisivanja Protokola o saradnji i ustupanja dokaza Tužilaštva BiH kolegama u Hrvatskoj, omogućene su aktivnosti hrvatskog pravosuđa. 

Tužilaštvo BiH nastavlja saradnju sa tužilaštvima u Hrvatskoj i Srbiji, u skladu sa protokolima o saradnji, kako bi se pravdi priveo što veći broj počinilaca ratnih zločina, koji se od pravde skrivaju u susjednim zemljama. 

Tužilaštvo je najavilo da će u ponedjeljak, 16. decembra, u Sarajevu biti održan trilateralni sastanak tužilaca BiH, Srbije i Hrvatske, na kojem će biti razgovarano o konkretnim aktivnostima i daljoj saradnji.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE