• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Proslave na trgovima širom BiH

Ako se još niste odlučili gdje ćete proslaviti Novu 2009. godinu, uvijek možete da "skoknete" do centralnog trga u vašem gradu!

 Proslave na trgovima širom BiH Izvor: MONDO

Doček Nove godine u Sarajevu, u organizaciji Gradske uprave i agencije "Stage art", biće organizovan ispred Vječne vatre. Novogodišnji program priređuje se uz slogan "Sarajevo, ti i ja", a činiće ga dječiji program u trajanju od 15 do 17 sati i centralni dio koji će zvanično početi u 21 sat.

Građane glavnog grada Bosne i Hercegovine zabavljaće Irina i grupa "Storm", grupa "Letu štuke", "Bosnian Aquarel" i "Sarajevo Drum Orchestra".

Uz dobru zabavu i druženje, u Sarajevu će tačno u ponoć biti upriličen nezaboravan vatromet.

Pet minuta poslije ponoći, na bini ispred Vječne vatre nastupiće ovogodišnji predstavnik na Eurosongu Elvir Laković Laka, koji će, nakon Mostara, i u Sarajevu održati 80-minutni koncert, prenosi Sarajevo-x.com

Najluđu noć Banjalučani će provesti uz deset izvođača koji će nastupiti na Trgu Krajine i "Parkiću".

Novogodišnji program na velikoj bini na centralnom gradskom trgu počinje u 19 sati, a nastupiće Krajiški trubači, Maja Tatić, grupa "Saound Bit", Svjetlana Ceca Vidović u pratnji Slobodana Vidovića na harmonici i grupa "Treća smjena" koji će do 01.30 poslije ponoći zabavljati okupljene Banjalučane.

Mala bina biće smještena između Banskog dvora i Palate RS, a na njoj će od 21 do 00.30 nastupiti grupe "Balkan eksperes", "Deep in joy" i "Afrodizijak", te DJ Jovo. U ponoć je planiran vatromet koji ove godine Banjaluci poklanja kompanija M:tel.

Svečani doček Nove godine na otvorenom u Mostaru održaće se, kao i prethodnih godina, na Španjolskom trgu.

Centralna manifestacija počinje u 21 sat, a Mostarci će ispratiti staru i dočekati Novu godinu uz muziku grupe "Malter Ego", Laku, grupe Elemental i Pips, Chips & Videoclips.

Doček Nove 2009. godine u Zenici održaće se ispred robne kuće "Bosna", a novogodišnji program počinje već u 12 sati podjelom paketića za najmlađe i prigodnim performansom plesne grupe "Latino".

Večernji program dočeka počeće uz sevdalinke koje će izvesti Hajrudin Halač Heli, Hayat zvijezda Saudin Fetić i Zijad Šut, a nakon njih nastupiće Alen Šojko, Admir Kulović Kula, Cvetelina Grahić, Keno Refleks i Sani, grupa “Adrenalin”, i break dance grupa “Trick Force Kids".

Sat vremena prije ponoći ispred "Bosanke" nastupit će rock grupa "No Rules", koja će sa Zeničanima dočekati Novu godinu, nakon čega slijedi tradicionalni vatromet.

Na Gradskom trgu u Bijeljini za najluđu noć nastupa beogradska grupa "Neverne bebe", a građani će se moći poslužiti besplatnom rakijom i vinom. Prije "Nevernih beba", nastupit će pobjednici muzičkog festivala "Djeca pjevaju Semberiji", "Plesni studio 101" i DJ Dragan.

Građani Tuzle Novu 2009. neće slaviti na otvorenom jer je opština Tuzla odlučila da ove godine ne bude organizovanog dočeka. Ipak, zabavni program pod nazivom "Nova dječija godina" biće održan na šetalištu Slana banja, a mališani u Tuzli će uživati uz performans glumaca, plesačica i mladih pjevača.

Provod na otvorenom ove godine biće priređen i na centralnom gradskom trgu u Bihaću, a građane koji dođu na trg zabavljaće domaći bendovi.

Lokalne vlasti ove godine su odlučile da ne priređuju novogodišnji vatromet, pravdajući ovu odluku teškom ekonomskom situacijom.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE