• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Njemačka odobrila izručenje Đorđa Ždrala

Njemačke vlasti odobrile su izručenje Đorđa Ždrala BiH koji se, nakon pokušaja bjekstva iz Frankfurta, od 18. januara nalazi u ekstradicionom pritvoru

 Njemačka odobrila izručenje Đorđa Ždrala Izvor: MONDO

Ministarstvo pravde BiH obaviješteno je da su njemačke vlasti odobrile izručenje Đorđa Ždrala koji se, nakon pokušaja bjekstva iz Frankfurta, od 18. januara nalazi u ekstradicionom pritvoru.

"Odluku o terminu izručenja donosi Sud u Njemačkoj, tako da ne možemo precizirati kada će Ždrale biti prebačen u BiH. Riječ je o povjerljivom podatku i on će biti poznat isključivo ovlašćenim organima zaduženim za realizaciju ekstradicije", rekla je Srni portparol Ministarstva pravde BiH Marina Bakić.

Ministarstvo pravde BiH uputilo je njemačkim vlastima zahtjev za izručenje Đorđa Ždrala 26. januara. Bakićeva je podsjetila da uobičajena procedura u ovom postupku traje do 40 dana, ali da konačna odluka o tome ipak zavisi od odluke Suda.

Đorđe Ždrale, koji je sa frankfurtskog aerodroma pokušao da odleti u Hongkong, uhapšen je na osnovu Interpolove potjernice koju su za njim raspisali Ministarstvo pravde BiH i Tužilaštvo BiH u septembru prošle godine.

Potjernica je raspisana zbog sumnje da je 2000. godine u Bijeljini učestvovao u ubistvu bivšeg načelnika Uprave policije RS Ljubiše Savića-Mauzera.

Nakon likvidacije Vladimira Mačara u eksploziji auto-bombe na Palama, Ždrale je 30. januara 2008. godine napustio BiH i do hapšenja u Frankfurtu, skrivao se pod lažnim identitetom u više zemalja.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE