• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lajčak: Spekulacije o podjeli BiH izmišljotine

Spekulacije o teritorijalnim podelama i crtanjima novih administrativnih granica u Bosni i Hercegovini su izmišljotine, izjavio je Miroslav Lajčak.

 Lajčak: Spekulacije o podjeli BiH izmišljotine Izvor: MONDO

"BiH nije u krizi, samo ne ide napred brzinom koja je potrebna i koju građani BiH zaslužuju", rekao je visoki predstavnik Lajčak novinarima u Sarajevu.

"Poslednja tri dana sam direktno razgovarao sa Draganom Čovicem, Sulejmanom Tihićem i Miloradom Dodikom i znam da karte nema. Sve te spekulacije o teritorijalnim podjelama i crtanjima novih administrativnih granica su izmišljotine. To su mi potvrdila sva tri potpisnika Pruda", rekao je Lajčak.

Kada su u pitanju Bonska ovlašćenja, kojima su povećane nadležnosti visokih predstavnika u BiH, Lajčak je istakao da se njegov odnos prema njima nije promijenio od početka, prenijeli su sarajevski mediji.

"Prihvatio sam ih kao instrument koji neće dozvoliti bilo kakve akcije protiv teritorijalne celovitosti BiH, države i državnih institucija. Ne slažem se s filozofijom da se uspešnost visokog predstavnika mjeri time koliko je političara sklonio i koliko je puta koristio Bonska ovlašćenja", rekao je Lajčak.

On je ocijenio da "sakrivanje" političara u BiH iza visokog predstavnika i njegovih ovlašćenja predstavlja "njihovu neodgovornost prema vlastitom mandatu i samo odgađa period koji mora doći".

"To je period kada BiH mora da stane na svoje noge. Sve dok politicari u BiH budu mislili da ne treba da rade svoj posao i budu tražili od visokog predstavnika da radi ono što oni treba da rade, ovaj period će biti odgađan", kazao je Lajčak.

Lajčakov mandat na mjestu visokog predstavnika i dalje traje, iako već sutra putuje u Bratislavu, gde će preuzeti dužnost ministra spoljnih poslova Slovačke.

"BiH ne ostavljam na cjedilu kako pojedini govore. Iako ću biti fizički odsutan, još sam visoki predstavnik s Bonskim ovlašćenjima, sve dok ne bude imenovan moj zamjenik", kazao je Lajčak.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE