• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Komisija bez kvoruma, imovina na čekanju

Komisija nije razmatrala nacrte zakona o državnoj imovini ali je dogovoreno da se sačini upustvo koje će uključivati i obrazac za popis imovine

 Komisija bez kvoruma, imovina na čekanju Izvor: MONDO

Komisija za državnu imovinu BiH na današnjoj sjednici zbog nedostatka kvoruma nije razmatrala nacrte zakona o državnoj imovini, ali je zaključila da u što kraćem roku bude sačinjeno uputstvo za popis državne imovine.

"Dogovoreno je da član Komisije Dževad Delić u saradnji sa pravobraniocima na svim nivoima vlasti sačini ovo uputstvo, koje će uključivati i obrazac za popis imovine", rekao je predsjedavajući Komisije Zvonimir Kutleša na konferenciji za novinare.

On je istakao da je potrebno imati preciznu evidenciju o državnoj imovini zbog sporazuma o raspodjeli državne imovine koji će biti u sastavu zakona.

"U zavisnosti od predanosti ovim aktivnostima, popis imovine mogao bi biti izvršen u naredna dva do tri mjeseca, s tim što će na dužinu trajanja popisa uticati i nesređeno stanje u zemljišnjim knjigama", rekao je Kutleša.

Kutleša je najavio da će na narednoj sjednici Komisije predati svoj prijedlog nacrta zakona o državnoj imovini BiH.

"Pokušaću da taj prijedlog nacrta bude prihvatljiv za sve. U njemu ću objediniti sve dosadašnje pokušaje da se dođe do nacrta zakona, kao i sve što je dogovoreno u Prudu, Sarajevu i Banjaluci", istakao je Kutleša.

On je izrazio nadu da će se na sljedećoj sjednici Komisije, koja će biti sazvana u narednih 10 do 13 dana, doći do zajedničkog nacrta zakona.

Član Komisije iz Republike Srpske Dragan Spasojević rekao je ranije Srni da su članovi iz Republike Srpske pripremili i dostavili Kutleši radnu verziju zakona, koja je u skladu sa dogovorom predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, HDZ-a Dragana Čovića i SDA Sulejmana Tihića iz Pruda.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE