• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koalicija PDP-a i SNSD-a i formalno završena

Nagradić je rekao da će i predsjednik PDP-a Mladen Ivanić na prvoj narednoj sjednici Doma naroda podnijeti ostavku.

 Koalicija PDP-a i SNSD-a i formalno završena Izvor: MONDO

Predsjedništvo i Izvršni odbor PDP-a odlučili su na sjednici u četvrtak u Banjaluci da više nema koalicije između PDP-a i SNSD-a na nivou Republike Srpske (RS) i BiH, izjavio je potpredsjednik PDP-a Slobodan Nagradić.

"To znači da smo od danas opoziciona partija u RS i BiH i očekujemo od predsjednika Vlade RS Milorada Dodika i predsjednika Savjeta ministara BiH Nikole Špirića da razriješe funkcionere PDP-a koji su birani na osnovu političkih prijedloga stranke", rekao je Nagradić novinarima u Banjaluci i naglasio da PDP više nije dio skupštinske većine.

On je dodao da je riječ o ministru rada i boračko-invalidske zaštite Bošku Tomiću, te zamjenicima ministara u Savjetu ministara BiH Veselinu Poljaševiću i Igoru Crnatku.

Nagradić je rekao da će i predsjednik PDP-a Mladen Ivanić, koji se nalazi na funkciji potpredsjednika Doma naroda u Parlamentarnoj skupštini BiH, na prvoj narednoj sjednici Doma naroda podnijeti ostavku.
Prema njegovim riječima, kadrovi PDP-a, koji su konkursom izabrani na javne funkcije, ostaće na svojim mjestima, mada "nije isključeno da će i prema njima SNSD preduzeti neke mjere".

On je rekao da na današnjoj sjednici Predsjedništva i Izvršnog odbora PDP-a nije bilo riječi o sudbini lokalnih koalicija, ali je istakao da će PDP donijeti adekvatne odluke ukoliko SNSD započne priču o raskidu koalicije na lokalnom nivou.

"PDP neće biti opozicija RS i interesima srpskog naroda i svih koji prihvataju RS, a konstruktivno će djelovati u parlamentu RS", poručio je Nagradić.

Vasić: PDP prebacuje "vruć krompir"

Izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić smatra da nije logično da PDP poteže pitanje izlaska iz koalicije sa SNSD-om i da onda prebacuju "vruć krompir" na predsjednika Vlade RS Milorada Dodika i predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Nikolu Špirića u smislu da oni razriješe dužnosti kadrove PDP-a.

"Kadrovi PDP-a, da je to prava partija, postupili bi u skladu sa odlukom svoje stranke i svojih organa i napustili bi položaj ministra, pomoćnika ministra, položaje direktora i članova Nadzornih odbora javnih preduzeća", rekao je Vasić Srni, komentarišući današnju odluku Predsjedništva i Izvršnog odbora PDP-a prema kojoj više nema koalicije između PDP-a i SNSD-a na nivou RS i BiH.

Vasić tvrdi da je "ovakvo ponašanje, odnosno dvoličnost i dvostruka igra, tipična za PDP, jer nikad ništa konkretno ne mogu da urade pošto nemaju ni programa ni orijentacije i samo žele da na ovaj način postignu jeftine poene u javnosti na osnovu jeftinih trikova".

Prema njegovim riječima, PDP na ovaj način želi da javnost shvati kako su oni protiv SNSD-a i kako imaju strašne zamjerke na program i na realizaciju onoga što SNSD radi u Vladi, ali da njihovi ljudi ostanu na funkcijama.

Komentarišući poziciju ministra rada i boračko-invalidske zaštite RS Boška Tomića, koji je kadar PDP-a, Vasić je rekao da smatra da Tomić obavlja posao "u prosjeku kvaliteta Vlade RS, ali da više nije riječ o pitanju kvaliteta obavljanja posla, već o pitanju poštovanja njihove partijske discipline".

"U slučaju da je moja stranka izašla iz neke koalicije, ja bih uzeo kaput sa vješalice i jednostavno otišao", rekao je Vasić i ocijenio da "ovakvo ponašanje PDP-a samo govori da je riječ o kvalitetnoj šićarzijskoj i pozicionerskoj stranci".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE