• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brčko: Podrška mjerama Gregorijana

Predsjedništvo Sindikata distrikta Brčko podržalo danas najavu supervizora Rafija Gregorijana da nalogom donese budžet ove zajednice za 2009. godinu.

 Brčko: Podrška mjerama Gregorijana Izvor: MONDO

Predsjedništvo Sindikata distrikta Brčko podržalo je danas najavu supervizora Rafija Gregorijana da nalogom donese budžet ove lokalne zajednice za fiskalnu 2009. godinu i napore koje čini za funkcionisanje distrikta i "otklanjanje nesagledivo štetnih ekonomskih i socijalnih posljedica".

Članovi Predsjedištva predložili su danas Gregorijanu da isplatu paušala poslanicima u Skupštini distrikta, koju im je uskratio, nalogom preusmjeri za obiljažavanje 8. marta - Dana distrikta Brčko.

"Zbog ekonomske i krize vlasti, smatramo da se tehnička vlada ne treba rasipnički ponašati, kako najavljuje prilikom obilježavanja godišnjice distrikta", navodi se u pismu koje je Predsjedništvo Sindikata uputilo danas sa vanredne sjednice Kancelariji OHR-a u Brčkom.

Predsjednik Sindikata distrikta Ilija Kalajdžić ocijenio je da jedino supervizor za Brčko može da pomogne u sadašnjoj "nezavidnoj situaciji nastaloj usljed kašnjenja donošenja budžeta", jer u distriktu poslije lokalnih izbora još nije konstituisana zakonodavna i izvršna vlast.

"Očekujemo da će konačno uslijediti potpisivanje opšteg kolektivnog ugovora, kao i formiranje ekonomsko-socijalnog savjeta distrikta Brčko", rekao je novinarima Kalajdžić.

Član Predsjedništva Ramiz Kulović izjavio je da "rad mnogih firmi u Brčkom zavise od budžetskih sredstava" i da je kašnjenjem usvajanja budžeta za ovu godinu i onemogućeno obavljanje djelatnosti koje su od životne važnosti za ovu lokalnu zajednicu i njene građane.

Prema ocjeni člana Predsjedništva Ivice Svrtana, Brčko je jedino mjesto ne samo u BiH, nego i u svijetu, koje, s obzirom da nije potpisan opšti kolektivni ugovor, nema ni socijalnog partnera u vođenju dijaloga sa predstavnicima vlasti.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE